Aeronave militare sperie Manhattanul

Cetăţenii americani au putut vedea marţi deasupra Manhattanului, în New York City, mai multe avioane militare ce au efectuat câteva zboruri. Conform unor rapoarte neconfirmate, misiunea ar face parte dintr-un plan de întărire a securităţii reşedinţei temporare din New York a preşedintelui ales.
Avion militar zboară deasupra Manhattanului, New York City, SUA, 13 decembrie 2016.
Avion militar zboară deasupra Manhattanului, New York City, SUA, 13 decembrie 2016. (Captură Foto)

Câteva aeronave militare, inclusiv un avion de transport de capacitate mare C-130, au traversat marţi de mai multe ori cerul deasupra cartierului Manhattan din oraşul american New York, provocând temeri în rândul cetăţenilor în legătură cu motivul pentru care avioanele zburau la o altitudine atât de joasă.

Un purtător de cuvânt oficial al Administraţiei Federale americane pentru Aviaţie (FAA) a declarat pentru Business Insider că avioanele au desfăşurat “zboruri autorizate” deasupra oraşului, cu cooperarea unităţilor de control aerian. Cel puţin un jurnalist specializat în aviaţie a scris pe Twitter că o misiune militară în care avioane militare zboară în cerc la o altitudine de doar 915 metri deasupra Manhattanului “nu este normală”.

Locuinţa preşedintelui ales Donald Trump se află în Manhattan şi miliardarul republican şi-a exprimat dorinţa ca oraşul New York să devină o reşedinţă part time în timpul administraţiei sale. Ar părea plauzibil ca avioanele să fi făcut parte dintr-un exerciţiu militar pentru consolidarea securităţii oraşului, dar o confirmare oficială a acestui lucru nu a avut încă loc.

Totuşi, FAA a stabilit o zonă interzisă zborului deasupra Trump Tower, la câteva zile după ce Donald Trump a câştigat alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie. Oficialii americani au confirmat că misiunea aeriană a fost desfăşurată ca urmare a unei cereri a Serviciului Secret pentru cartografierea aeriană a bazei din New York a preşedintelui ales. Comparativ, proceduri similare au fost desfăşurate în Texas pentru fostul preşedinte George W. Bush şi în Chicago pentru preşedintele Barack Obama.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe