Adunarea generală a Federaţiei Române de Fotbal a votat excluderea Universităţii Craiova

Epoch Times România
14.05.2012

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a votat luni excluderea definitivă a Universităţii Craiova din cadrul FRF, cu 168 de voturi pentru, 5 împotrivă şi 18 abţineri, validând astfel decizia provizorie luată de Comitetul Executiv în 20 iulie 2011.

 

Mircea Sandu, preşedintele FRF, a solicitat excluderea definitivă, argumentând că SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA a încălcat flagrant statutul federaţiei, mai ales prin faptul că a ales să-şi caute dreptatea în instanţele judecătoreşti şi a ocolit instanţa supremă a sportului, Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) de la Lausanne. În plus, patronul Adrian Mititelu a obţinut un certificat de identitate sportivă pentru două societăţi, fapt pentru care Mircea Sandu va chema în justiţie Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, care a eliberat CIS-ul.

Mircea Sandu a precizat că Parlamentul European recunoaşte legalitatea instanţelor sportive instanţelor sportive cu condiţia de a asigura părţilor dreptul la un proces corect.

După ce s-a votat excluderea definitivă a SC FC U Craiova SA, Mircea Sandu a solicitat un vot pentru ca oraşul Craiova să aibă dreptul de a înscrie direct o echipă în Liga a 2-a, chiar din sezonul viitor. Cu doar 6 abţineri, adunarea generală a aprobat alocarea unui loc în Liga a 2-a a unei noi echipe craiovene. Şeful FRF a făcut un apel la fostele glorii ale oltenilor la autorităţile locale să demareze procesul înfiinţării unei noi societăţi, a unei noi echipe, pentru că oraşul Craiova este un rezervor inepuizabil de talente.

Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a declarat după votul excluderii Craiovei că îi felicită pe membrii adunării generale. "Vă felicit pentru acest vot democratic, pentru că ne-am făcut toţi drum la DNA. Nu a fost un vot secret, să vadă lumea că nu se ascunde nimic la FRF. Universitatea Craiova va exista pentru olteni, nu pentru escrocheriile făcute de Adrian Mititelu. E un caz unic în istoria fotbalului mondial, a luat un CIS pentru două societăţi", a spus Dragomir.

Marian Iancu, patronul echipei Politehnica Timişoara (liga a doua), pentru grave acuzaţii la adresa conducătorilor FRF şi LPF, a fost declarat persoană non-grata a fotbalului românesc aproape în unanimitate, cu doar 1 vot împotrivă şi 2 abţineri. La adunarea generală ordinară au fost prezenţi 191 de membri afiliaţi dintr-un total de 238, cvorumul de 2/3 fiind astfel îndeplinit.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor