Adriana Săftoiu: USL are o problemă cu motivaţia protestului parlamentar şi oferă muniţie Puterii

Epoch Times România
08.03.2012

Fostul deputat PNL Adriana Săftoiu susţine că USL oferă "muniţie" Puterii în contextul în care protestul parlamentar nu-şi va atinge scopul.

"Cred că USL are o problemă cu motivaţia acestei greve. (...) Practic, greva a început în ideea de a forţa Puterea să accepte sau să ajungă la alegeri anticipate. Pe parcurs, motivaţia se tot schimbă. Şi asta pentru că într-adevăr greva parlamentară nu îşi atinge foarte bine scopul. Din păcate, mai avem o experienţă de tipul acesta, atunci când am intrat în grevă la votul pe Legea pensiilor şi nu s-a întâmplat nimic. Tot aşa s-a intrat în greva, s-a sperat că Roberta Anastase va fi sancţionată în urma votului pe Legea pensiilor şi după o lună Opoziţia a trebuit să revină, fără să îşi atingă scopul. Îmi este foarte greu să cred că toate aceste condiţionări vor fi într-adevăr luate în seamă de către Putere. Opoziţia doar oferă muniţie Puterii", a declarat, joi, Adriana Săftoiu la RFI.

Ea a catalogat drept incalificabil gestul Puterii de a arbora bannere împotriva Opoziţiei şi a susţinut că acestea nu sunt demne nici măcar pentru campania electorală.

"Puterea foloseşte slăbiciunea Opoziţiei, trebuie să recunoaştem, oamenii au o sensibilitate la ceea ce se numeşte cheltuirea banului public şi în condiţiile în care orice politician este considerat un corupt, un leneş, ca să folosim cuvinte cât de cât mai blânde, tipul acesta de mesaj prinde şi îmi este teamă că Opoziţia nu îşi va atinge scopul prin aceasta grevă parlamentară prelungită", a spus fostul deputat PNL.

Săftoiu a mai afirmat că în prezent nicio opoziţie nu ar avea pârghiile necesare pentru a sancţiona abuzul Puterii.

Fostul deputat liberal s-a declarat sceptică în ceea ce priveşte câştigarea alegerilor parlamentare de către USL.

"Mi-e teamă ca toate partidele aflate pe scena politică vor fi puse în situaţia să negocieze. Cu un Traian Basescu preşedinte, care, ne place sau nu se place, are un rol în desemnarea primului ministru şi formarea viitorului guvern, cred ca PDL va negocia, va rămâne în această guvernare, în condiţiile în care USL nu face 50+1. Cred ca va fi din ce în ce mai greu ca cineva să facă 50+1. Şi atunci va avea de negociat cu cineva. Că va fi PSD, că va fi PNL rămâne de văzut", a mai arătat Săftoiu.

Fostul deputat liberal a susţinut că PNL ar fi avut mai mult de câştigat dacă nu intra în alianţă cu PSD.

Pe de altă parte, ea a comentat şi încercările de constituire a Mişcării Populare şi a susţinut că deja aceasta are o problemă.

"Cred că Mişcarea Populară are deja o problema cu cei din interior. Pentru că sunt voci care o susţin şi sunt voci care spun nu se va face. (...) Înainte cu două-trei luni de alegeri este destul de riscant, pentru că nu votează doar populaţia de la Bucureşti sau din oraşele mari sau cei care sunt consumatori de televiziuni de nişă, de informaţie, votează o populaţie masiv rurală, la care tipul acesta de informaţie ajunge foarte greu. (...) Eu nu cred că este în folosul PDL un gen de alianţă atât de eteroclită. Adică, pe fond, ar trebui să existe o linie doctrinară", a spus Adriana Săftoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor