Adriana Săftoiu: Demisia este singura metodă de a forţa Puterea în a accepta alegerile anticipate

Adriana Săftoiu a declarat miercuri în plen că a luat decizia de a-şi da demisia din funcţia de deputat fiind convinsă că aceasta este singura metodă de a forţa Puterea în luarea unei decizii privind organizarea de alegeri anticipate.
Epoch Times România
01.02.2012

Adriana Săftoiu a declarat miercuri în plen că a luat decizia de a-şi da demisia din funcţia de deputat fiind convinsă că aceasta este singura metodă de a forţa Puterea în luarea unei decizii privind organizarea de alegeri anticipate.

"Am intrat în Parlament extrem de încrezătoare şi îmi depun demisia cu multă amărăciune. Nu mi-a cerut-o partidul şi nu pot să îmi retrag demisia invocând disciplina de partid, fiind convinsă că e singura metodă de a forţa Puterea în a accepta alegeri anticipate", a afirmat liberala.

Adriana Săftoiu a spus că ştie că demisia unui om nu schimbă cu nimic lucrurile şi că ar fi renunţat la acest gest dacă ar fi fost convinsă că ar fi putut să le îmbunătăţească viaţa celor care au votat-o.

"Ştiu, demisia unui singur om nu schimbă cu nimic lucrurile. Este un act individual de voinţă. Parlamentul are cea mai scăzută încredere în rândul cetăţenilor, cu o singură cifră. Aş fi renunţat la demisie dacă fi fost convinsă că aş putea să îmbunătăţesc viaţa omului care m-a votat. (...) Aş putea veni aici în continuare zi de zi. Nu este suficient. Am o frustrare, mărturisesc. Am încercat să reglementez legea manualelor şcolare, de un an şi jumătate zace uitată prin vreun sertar. Din păcate, nu mă aflam în banca cea bună, în banca Puterii. Mentalitatea aceasta medievală blochează Parlamentului, nu pot să cred că tot ceea ce face Puterea e valabil şi tot ceea ce face Opoziţia este greşit", a declarat Adriana Săftoiu.

Adriana Săftoiu a fost aleasă deputat în circumscripţia electorală nr. 31 Prahova, colegiul uninominal nr. 7. Ca deputat a activat în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor