Adrian Năstase trebuie să se prezinte în arest în cel mult 24 de ore

Condamnat la închisoare cu executare pentru doi ani, Adrian Năstase (PSD) trebuie să se prezinte destul de repede în arest, în termen de 24 de ore, conform legii.
(photos.com)
Liviu Şerbănescu
20.06.2012

Condamnat la închisoare cu executare pentru doi ani, Adrian Năstase (PSD) trebuie să se prezinte destul de repede în arest, în termen de 24 de ore, conform legii.

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, miercuri, de Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Completul de cinci judecători al ICCJ a admis în parte recursurile făcute de către Adrian Nastase şi de ceilalţi inculpaţi din dosarul "Trofeul calităţii".

Astfel, instanţa a casat sentinţa din ianuarie prin care Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare şi, în rejudecare, a schimbat încadrarea juridică a faptei de care este acuzat.

Pentru noua infracţiune reţinută în cazul lui Năstase, judecătorii au hotărât ca fostul premier să fie condamnat tot la doi ani de închisoare cu executare, iar decizia este definitivă şi urmează să fie pusă în executare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor