Adrian Năstase: Sorin Oprescu nu este un personaj oarecare, nu se pleacă la orice atac anemic al PDL

Epoch Times România
20.05.2012

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, nu este un personaj oarecare şi nu se pleacă la orice atac anemic al PDL, consideră preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, într-o postare pe blogul personal.

 

"Cei care îi caută nod în papură lui Sorin Oprescu se prea poate să confunde personajele, să creadă că au de-a face cu un oarecare. Sorin, în comparaţie cu toţi contracandidaţii din jurul său, este un stejar, nu se pleacă la orice adiere sau atac anemic. A-l acuza de accidente provocate şi recunoscute ca atare de vatman este încă un exemplu din absurdul pe care PDL este în stare să-l servească, nonşalant, opiniei publice. Ei înţeapă, atacă, lovesc încontinuu, în speranţa că se va lega ceva de ţinta pe care şi-au setat-o. Între timp, primarul Oprescu schimbă Bucureştiul la faţă. Diferenţa, în toată această ecuaţie, o fac faptele, iar bucureştenii cunosc toate faptele primarului lor din ultimii patru ani", afirmă liderul social-democrat.

Pe de altă parte, fostul premier consideră că discursul executiv al ultimelor zile a fost construit în jurul a doi piloni acţionali: cuvânt dat şi responsabilitate. "Dacă nu luăm pe nemestecate atacurile prin care PDL ne dovedeşte că nu se poate obişnui cu statutul de opozant, eu cred că am avut rezumatul acestor zile scurse ne duce pe toţi cu gândul la un singur cuvânt - normalitate. Între cuvânt dat şi exotism mov, cred că românii vor alege în baza lucrurilor făcute şi văzute", a adăugat acesta.

Adrian Năstase spune că toată reacţia populară a fost una cât se poate de sinceră, de naturală, cauzată în primul rând de "abuzurile şi nesimţirea unei puteri care a uitat ca România este o democraţie, nu o dictatură a celor puţini şi portocalii". "Iar argumentul final, din punctul meu de vedere, aparţine "protestatarilor tăcuţi", adică milioanelor de români care, chiar dacă nu au fost fizic în pieţe, au protestat şi s-au declarat împotriva guvernării PDL. Singura manipulare în ceea ce îi priveşte s-a petrecut, pe rând, în 2008, 2009 şi 2010, când au fost traşi pe sfoară de Traian Băsescu şi PDL", a argumentat preşedintele CN al PSD.

Acesta a menţionat că actualul guvern lucrează acum pe bugetul "croit în jurul "priorităţilor" PDL", respectiv "investiţiile "ultraproductive" în patinoare sau pârtii de schi de trei sau patru ori mai scumpe decât suratele lor din occident".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor