Adrian Năstase despre aducerea lui Guşă în PSD: Am cerut opinia generalului Iulian Vlad

Adrian Nastase
Adrian Nastase (Epoch Times România)

Fostul premier PSD Adrian Năstase a declarat la Metropola TV că l-a făcut pe Cozmin Guşă secretar general al PSD după ce s-a consultat cu generalul Iulian Vlad, ultimul şef al Securităţii comuniste, relatează Aktual24.ro.

Întrebat despre Cozmin Guşă, secretar general al PSD în perioada 2001-2003, Năstase a declarat că l-a adus la PSD inclusiv în urma recomandării generalului Iulian Vlad.

Redăm dialogul Năstase - realizator

Năstase: În momentul în care un partid este la guvernare, practic centrul de putere se mută la Palatul Victoria. Eu am gândit atunci, am gândit bine dar am greşit în alegerea pe care am făcut-o, am gândit că este nevoie de un fel de city manager. De cineva care să gestioneze, să fie un administrator. Cozmin Guşă, venind în Kiseleff, a dorit să cucerească puterea.

Realizator: Vi l-a recomandat cineva? Cum s-a întâmplat întâlnirea cu el?

Năstase: Nu-mi aduc aminte cine mi l-a recomandat, dar ştiu că am vorbit cu Dan Voiculescu, el (Guşă) lucra acolo. Şi am mai vorbit cu generalul Vlad, ştiam că generalul Vlad îl ştie destul de bine, şi i-am cerut părerea. Opinia lui a fost favorabilă. Dar practic, venind la partid… când părinţii nu sunt acasă, copiii încearcă să facă tot felul de prostii. El a încercat să construiască un alt centru de putere, şi-a pus în cap toţi liderii partidului. Comentariile lui au deranjat, relaţia cu Ion Iliescu s-a tensionat foarte tare. A fost o greşeală, privind înapoi. Faptul că dus apoi dosarele de la PSD lui Băsescu a fost o trădare.

Iulian Vlad a fost şeful Departamentului Securităţii Statului între 3 octombrie 1987 şi 6 ianuarie 1990.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne