Adrian Năstase: Băsescu şi Boc sunt responsabili pentru modul în care România arată în prezent

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase. (www.adriannastase.ro)
Epoch Times România
27.01.2012

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Adrian Năstase susţine că preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc sunt responsabili pentru modul în care România arată în prezent şi arată că "jocul lor de-a Tom şi Jerry" a determinat acest lucru. Năstase se întreabă pe blog dacă este singurul care s-a plictisit de "jocul de-a şoarecele şi pisica" dintre Traian Băsescu şi Emil Boc.

"Aceeaşi partitură, aceiaşi actori obosiţi şi acelaşi deznodământ. După ce anul trecut, Traian Băsescu i-a cerut de mai multe ori să propună remanierea guvernului, iar Emil Boc s-a prefăcut că nu aude, ai fi zis că România are un premier independent. Au venit însă momentele în care pedeliştii, în frunte cu Emil Boc, au fost aliniaţi la Cotroceni, au bătut din călcâie şi au executat", scrie social-democratul.

El arată că deşi a început de câteva zile, anul acesta nu pare să ofere nimic nou: "motanul Tom îl aleargă la nesfârşit pe şoricelul Jerry".

"Emil Boc şi-a încordat puţin muşchii şi l-a trimis pe dl. Baconschi la Paris să numere voturile, fără sa se consulte cu căpitanul. Ce a urmat? Câteva palme serioase din partea lui Traian Băsescu care, cu siguranţă, ar fi condus mai bine partidul. Cum să nu o fi făcut! Doar e căpitan şi îşi duce de fiecare dată vaporul la ţărm (până acum o face, din păcate, după modelul nefericit al navei de croazieră, Costa Concordia). Emil Boc a încasat, a tăcut şi ... a dat la lopată", adaugă Năstase.

Social-democratul susţine că în cazul în care acest "balet" nu ar avea consecinţe extrem de grave asupra societăţii ar fi spus că "asistăm la o piesă proastă, cu două personaje iresponsabile: un Emil Boc care (se) execută, dar de fapt nu execută nimic şi un Traian Băsescu care nici el nu execută, deşi, după şapte ani de mandat, face aceeaşi si aceeaşi diagnoză a societăţii româneşti".

"Cei doi sunt responsabili pentru modul în care România arată astăzi. Jocul lor de-a Tom şi Jerry a generat dezastrul pe care milioane de români îl văd, îl simt şi îl trăiesc astăzi. Piesa e într-adevăr proastă, dar din păcate suntem şi noi în ea şi nu vom putea ieşi decât prin acţiunea(votul "românilor", cărora li s-a adresat, săptămâna aceasta, Traian Băsescu", conchide liderul PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor