Adrian Năstase a scăpat de dosarul privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Adrian Năstase (Epoch Times România)
Epoch Times România
25.07.2013

Fostul premier Adrian Năstase a scăpat de trimiterea în judecată a dosarului privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat Năstase risca din nou pedeapsa cu închisoarea. Procurorii au luat decizia să îi aplice acestuia doar o amendă administrativă.

În contextul tentativei sale de sinucidere, anchetatorii au găsit în locuinţa fostului premier 399 de cartuşe pentru care nu avea autorizaţie.

La sfârşitul lunii martie, procurorii de la Parchetul General au dispus începerea urmăririi penale faţă de Năstase pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

"În continuarea cercetărilor în cauza constituită ca urmare a disjungerii din dosarul privind tentativa de sinucidere a numitului Năstase Adrian, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus începerea urmăririi penale faţă de acesta sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, prevăzută de art. 279 alin. 1 Cod penal", a precizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conform sursei citate, la 21 iunie 2012 s-a constatat că Adrian Năstase deţinea 359 de cartuşe calibru 38 special, care erau în plus faţă de cantitatea de 50 bucăţi trecută în permisul de port armă, respectiv 6 cartuşe de calibru 338 Win şi 34 de cartuşe calibru 222 Rem, pentru care nu deţinea autorizaţie. Ministerul Public a anunţat la 24 august 2012 că fostul premier este cercetat de procurorii pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor