Administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea dus pentru audieri la DNA

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea, arestat preventiv pentru fapte de corupţie în dosarul Gala Bute, a fost adus joi la DNA, au relatat surse judiciare pentru Mediafax.

Potrivit sursei citate, Breazu a fost adus pentru noi declaraţii în dosarul Gala Bute, dosar având-o ca personaj principal pe Elena Udrea, aflată de asemenea în arest preventiv, însă în dosarul Microsoft. Aceleaşi surse precizează că nu au fost aduse la audieri şi alte persoane cercetate în acest caz.

În acest caz este este urmărită penal şi fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) Ana Maria Topoliceanu. Potrivit procurorilor anticorupţie, Topoliceanu ar fi primit mită pentru a asigura plata la timp unor lucrărilor încheiate cu Compania Naţională de Investiţii.

"La un moment dat, nu reţin perioada, cred că în 2011, Lungu Ştefan (fost consilier al Elenei Udrea n.r.) mi-a spus că a vorbit cu Udrea Elena, care i-a spus că poate să ia pentru ea o sumă de bani de la firma Consmin SA, care avea lucrări la Compania Naţională de Investiţii şi că i-a spus să ia legătura cu mine ca să stabilim condiţiile în care va fi remisă această sumă. Conform acestei discuţii, banii urmau să fie luaţi pentru ministrul Elena Udrea. (...) Nu îmi mai amintesc cu exactitate, dar cel mai probabil am vorbit cu Elena Udrea despre modalitatea în care urmau să fie transferaţi aceşti bani şi ea mi-a spus să îi iau prin intermediul societăţii administrate de Breazu Tudor, zis Cici, un prieten comun. Numele societăţii administrate de Breazu Tudor este Ekaton Consulting SRL", a declarat Topoliceanu la DNA.

Din referatul DNA privind propunerea de arestare preventivă a lui Tudor Breazu, obţinut de Mediafax, mai reiese că firmele care executau lucrări finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului condus de Elena Udrea depindeau de "bunăvoinţa" unor persoane cu funcţii de conducere din instituţie pentru a evita intrarea în incapacitate de plată din cauza întârzierii decontărilor iar Breazu ar fi ajutat ca Elena Udrea să intre în posesia "comisioanelor" plătite de respectivele firme.

Astfel, potrivit DNA, în perioada 2010 - 2011, Breazu le-ar fi ajutat pe Elena Udrea şi pe Ana Maria Topoliceanu, directorul Companiei Naţionale de Investiţii, să primească 300.000 de lei de la Dragoş Marius Botoroaga, administratorul SC Consmin SA, scopul mitei fiind de a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societate în baza contractelor încheiate cu Compania Naţională de Investiţii.

După ce Compania Naţională de Investiţii făcea plăţile către firma lui Botoroaga, acesta dispunea transferul a aproximativ 10 la sută din suma încasată către Ştefan Lungu, pe atunci consilierul personal al Elenei Udrea, prin societatea controlată de acesta - Last Time Studio SRL, în baza unor contracte de consultanţă fictive, se mai arată în rechizitoriul DNA.

În acest mod s-ar fi realizat cinci plăţi însumând 335.486 de lei, bani din care Lungu i-ar fi transferat lui Tudor Breazu, prin intermediul societăţii Ekaton Consulting SRL, în baza altor contracte de consultanţă fictive, sumele de 209.762 de lei, prin patru transferuri bancare, şi de 90.000 de lei, în numerar, spun procurorii.

O parte a acestor sume i-ar fi fost înmânată în numerar Anei Măria Topoliceanu, care le-ar fi predat Elenei Udrea. De asemenea,
Breazu a achitat mai multe servicii de care ar fi beneficiat direct Elena Udrea, respectiv contravaloarea cazării pentru o vacanţa petrecută la hotelul Danai Beach Resort din Grecia, în perioada 2 - 5 septembrie 2011, şi costurile petrecerii organizate cu ocazia zilei de naştere a acesteia, la data de 26 decembrie 2012, la Hotelul Orizont din Predeal, în sumă de 12.999 de lei, petrecere la care a luat parte şi fostul preşedinte, Traian Băsescu.

Sumele primite ar fi fost folosite şi pentru plata unor excursii făcute de Breazu cu Topoliceanu: la Florenţa, în perioada 19 - 22 mai 2011 (cazare 9.462 lei, plus avion 4.468 de lei), la Mykonos - Grecia, în perioada 6 - 11 iulie 2011 (cazare 16.530 de lei şi avion 9.354 de lei), şi la Paris, în perioada 30 septembrie - 4 octombrie 2011 (avion 5.406 de lei), mai arată Mediafax.

Reamintim că Elena Udrea a negat că ar fi primit mită prin intermediul lui "Cici."

"Nu am primit o centimă de la nimeni, în maşină, acasă, în biroul de la minister sau de la partid. Sunt fabulaţii care sunt lansate în spaţiul public pentru a se pune asupra mea ştampila vinovăţiei", a afirmat fostul candidat la prezidenţiale, comentând informaţiile potrivit cărora ar fi luat mită prin intermediul administratorului moşiei sale de la Nana.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.