Administraţia Obama: Palestinienii care aruncă cocktailuri Molotov asupra israelienilor nu sunt teroriştiO femeie palestiniană poartă o bandană verde tipică Hamasului.
O femeie palestiniană poartă o bandană verde tipică Hamasului. (Captură Foto)

Administraţia Obama a insistat luni că un palestinian care a fost ucis de forţele de apărare israeliene în timp ce încerca să arunce un cocktail Molotov asupra unor civili israelieni nu este terorist.

Palestinianul, un tânăr cu cetăţenie americană, a fost împuşcat vineri şi îngropat în acest weekend purtând o bandană verde tipică Hamasului. Administraţia Obama a spus într-o declaraţie publicată vineri că transmite condoleanţe familiei tânărului ucis.

În cadrul unei şedinţe informative la Departamentul de Stat american, reporterul Mat Lee de la Associated Press l-a întrebat pe purtătorul de cuvânt Jen Psaki dacă este potrivit să se transmită condoleanţe familiei unei persoane ucise în timp ce încerca să desfăşoare un atac asupra civililor.

“Există rapoarte ... care susţin că tânărul palestinian a aruncat cocktailuri Molotov asupra maşinilor pe o autostradă şi mă întreb, dacă acesta este cazul, v-aţi mai fi grăbit să publicaţi o declaraţie în care să transmiteţi condoleanţe familiei”, a întrebat Lee. “Argumentul care este folosit de unii în Israel este acela că acest băiat a fost în esenţă un terorist şi, presupun, că dumneavoastră nu sunteţi de acord cu aceasta”, a continuat Lee.

“Corect, nu suntem de acord’, a răspuns Psaki. Apoi Lee a întrebat dacă înmormântarea tânărului cu o bandană Hamas ar reprezenta un element de îngrijorare.

Psaki a răspuns: “Nu mai am ce să spun în privinţa acestui caz.”