Actorul Alan Rickman alias profesorul Severus Snape s-a stins din viaţă

Unul dintre cei mai apreciaţi actori ai Marii Britanii şi cunoscut pentru rolul profesorului Severus Snape din seria Harry Potter, actorul Alan Rickman, a murit de cancer la Londra.
Alan Rickman, 19 martie 2015 în Praga
Alan Rickman, 19 martie 2015 în Praga (Matej Divizna/Getty Images)

Starul britanic Alan Rickman a murit la vârsta de 69 de ani după o luptă cu cancerul, lăsând-o singură pe soţia sa Rima Horton, în vârstă de 50 de ani, cu care s-a căsătorit recent.

El a devenit unul dintre cei mai iubiţi actori ai Marii Britanii, arată BBC.

Numeroasele sale roluri în filme au inclus: teroristul Hans Gruber din filmul Die Hard (1988); un iubit decedat care îşi consolează partenera suferindă în Truly Madly Deeply (1990); şeriful din Nottingham în filmul Robin Hood: Prince of Thieves (1991); şi soţul Emmei Thompson în comedia romantică Love Actually (2003).

Fanii mai tineri îl cunosc din seria de filme Harry Potter, unde a jucat rolul profesorului de apărare împotriva magiei negre Severus Snape.

Autoarea cărţilor Harry Potter, JK Rowling, a declarat că Rickman a fost un actor magnific şi un om minunat.

"Actorii sunt agenţi ai schimbării. Un film, un spectacol de teatru, o compoziţie muzicală sau o carte pot face diferenţa. Pot schimba lumea", obişnuia să spună starul britanic, potrivit site-ului cotidianului The Guardian.