"Acel ceas îmi putea schimba viaţa", declară cel care a furat ceasul lui Nadal

În timpul turneului de la Roland Garros, la care Rafael Nadal a câştigat cel de-al şaptelea trofeu, jucătorului spaniol i s-a furat din camera hotelului în care era cazat un ceas în valoare de 300.000 de euro.
Tenismanul spaniol, Rafael Nadal. (PATRICK KOVARIK / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
15.06.2012

În timpul turneului de la Roland Garros, la care Rafael Nadal a câştigat cel de-al şaptelea trofeu, jucătorului spaniol i s-a furat din camera hotelului în care era cazat un ceas în valoare de 300.000 de euro.

Vinovatul a fost identificat şi arestat. Este un salariat al hotelului Melia Royal Alma, unde a stat Nadal pe perioada turneului parizian. Christian A., 38 de ani, a compărut joi în faţa unui tribunal parizian, care l-a condamnat la şase luni de închisoare fermă şi la plata unui euro drept despăgubiri.

După ce a intrat prima oară, "din curiozitate", în camera lui Nadal, la 22h53, bărbatul a revenit la 23h25 ca să fure ceasul de pe birou. Trădat de cartela magnetică , Christian a ascuns ceasul pe un câmp, aproape de domiciliul său din Corbeil-Essonnes. "Acel ceas îmi putea schimba viaţa. Voiam să-l păstrez fiindcă să am ceasul lui Nadal mi-ar fi adus noroc", a declarat la tribunal autorul furtului, potrivit Le Parisien.

Bărbatul avea pică oarecum pe Richard Mille (cel care i-a dat ceasul lui Nadal), pe care-l vedea de trei ani la hotel. Creatorul de ceasuri nu şi-ar fi ţinut promisiunea de a-i face un cadou. Autorul furtului a mărturisit că nu-l apreciază prea mult nici pe Nadal, pe care-l consideră antipatic şi despre care spune că nu salută niciodată. "Am vrut să le fac rău şi acum regret ceea ce am făcut. Vreau să le cer scuze", a mai spus Christian A.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor