A salvat un câine abandonat care arăta ca o "grămadă de zdrenţe". Transformarea este uimitoare

Foto:
Foto: (Prin amabilitatea RSPCA)

Un câine surd şi care abia mai zărea abandonat pe marginea unui canal, cu blana atât de încâlcită încât semăna cu o grămadă de zdrenţe, a trecut printr-o schimbare care nu numai că i-a oferit o nouă şansă în viaţă, dar are un cămin stabil şi o "prietenă".

Shih Tzu Morris, cum a fost numit de salvatorii săi, a fost observat pentru prima dată pe 25 martie lângă o bancă din apropierea canalului Ashton de la Portland Basin, în Ashton-under-Lyme, Greater Manchester, Anglia, de către un trecător care a văzut ceva care arăta ca o grămadă de cârpe, potrivit unui comunicat de presă al RSPCA. Apropiindu-se mai mult, trecătorul a fost şocat să descopere că "grămada" era de fapt un câine îngrozit, într-o stare deplorabilă.

Morris arăta ca o grămadă de zdrenţe înainte de transformarea sa.
Morris arăta ca o grămadă de zdrenţe înainte de transformarea sa. (Prin amabilitatea RSPCA)

Inspectorul RSPCA Ryan King a declarat: "Cum nu se mişca, a crezut că bietul animal era deja mort. La o cercetare mai atentă, şi-a dat seama că respira, dar blana lui era atât de grea şi de mată încât părea incapabil să se mişte şi era evident îngrozit."

Trecătorul a luat câinele abandonat şi l-a dus acasă înainte de a se îndrepta spre un veterinar din apropiere, care a sunat la Societatea Regală pentru Prevenirea Cruzimii faţă de Animale (RSPCA) - cea mai mare organizaţie caritabilă din Anglia şi Ţara Galilor care salvează animalele aflate în dificultate. King a ajuns la faţa locului şi l-a dus pe Shih Tzu la Spitalul pentru animale din Greater Manchester al RSPCA pentru îngrijiri de urgenţă.

"Veterinarii de la spitalul pentru animale au descoperit ulterior că nu vedea cu un ochi din cauza glaucomului şi că avea o vedere foarte slabă din cauza cataractei, aşa că nu este surprinzător faptul că era prea îngrozit pentru a se mişca din locul în care a fost abandonat", a spus el.

Morris arăta ca o grămadă de zdrenţe înainte de transformarea sa.
Morris arăta ca o grămadă de zdrenţe înainte de transformarea sa. (Prin amabilitatea RSPCA)

Personalul a îndepărtat apoi 1,3 kilograme de blană murdară şi încâlcită, care reprezenta 10% din greutatea corporală totală a lui Morris. Din păcate nu au putut să-i salveze vederea, dar viaţa căţeluşului se schimbase deja în bine. Morris a fost mutat la filiala RSPCA din Lancashire East şi a petrecut cinci luni în programul de recuperare.

Coordonatorul de adopţie Sue Abraham a declarat: "A fost întotdeauna atât de drăguţ, în ciuda a tot ce a păţit, iar tot personalul de aici l-a iubit cu adevărat, mai ales când se juca cu mingea lui de tenis în zona recepţiei."

Apoi a fost plasat într-un centru de adopţie unde a putut să învăţe cum să se adapteze mai mult la condiţii din cauza faptului că era orb.

"Mama lui adoptivă l-a condus pe Morris prin casă cu o lesă până când a ajuns să ştie unde se află fiecare lucru şi chiar şi-a adaptat grădina pentru el, deoarece tot aluneca din cauza unui paravan mic", a spus Abraham.

După ce a arătat mult mai bine, personalul a încercat să găsească o casă pe care Morris să o poată numi cămin.

Morris după transformarea sa. Morris arăta ca o grămadă de zdrenţe înainte de transformare.
Morris după transformarea sa. Morris arăta ca o grămadă de zdrenţe înainte de transformare. (Prin amabilitatea RSPCA)

Atunci când Josephine Newhall, în vârstă de 82 de ani, din Wythenshawe, a depus cererea de adopţie pentru Morris în luna august, personalul a ştiut că Morris a dat lovitura. Doamna Newhall locuieşte într-o casă cu un etaj, cu o grădină care era spaţiul perfect pentru ca Morris să se orienteze în siguranţă.

"Nu lasă deloc ca aceste dizabilităţi să îl blocheze", a spus doamna Newhall referindu-se la personalitatea lui Morris. "Morris este un căţeluş frumos şi îi place să se cuibărească lângă mine pe canapea. Este o companie grozavă şi când te gândeşti de unde a venit, este un miracol că este încă aici. ... Mă bucur că are finalul fericit pe care îl merită."

Morris arăta ca o grămadă de zdrenţe înainte de transformarea sa.
Morris arăta ca o grămadă de zdrenţe înainte de transformarea sa. (Prin amabilitatea RSPCA)

Morris are chiar şi o nouă "prietenă", deoarece fiica doamnei Newhall, Karen Brookes, în vârstă de 52 de ani, o aduce adesea pe căţeluşa ei Ruby pentru a se juca cu el. Ruby poate fi "zgomotoasă", a spus doamna Newhall, dar câinii sunt "prieteni foarte buni", iar compania i-a sporit încrederea lui Morris.

Ryan King a fost "încântat" că Morris este instalat într-o casă nouă şi că iubeşte viaţa după tristele lui experienţe. "Aceasta face ca munca mea să merite atât de mult", a spus el, "şi de aceea avem nevoie de oameni care să ne sprijine pentru a ajuta la salvarea şi relocarea mai multor câini ca Morris".

Morris arăta ca o grămadă de zdrenţe înainte de transformarea sa.
Morris arăta ca o grămadă de zdrenţe înainte de transformarea sa. (Prin amabilitatea RSPCA)

Persoana care l-a abandonat pe Morris nu a fost încă găsită.