"A mai murit un partid istoric" - Şora, după ce Cîţu a fost înscăunat preşedinte al PNL

Mihai Şora
Mihai Şora (Epoch Times România)

Filozoful Mihai Şora a avut o serie de reacţii dure, sâmbătă, după ce premierul Florin Cîţu a reuşit să se impună, la Congresul PNL, în faţa lui Ludovic Orban.

"Vă daţi seama că nu este vorba doar despre viitorul unui partid, da? Că rezultatul de astăzi ne va atinge pe toţi, într-o formă sau alta…? Că nu asistăm la un simplu spectacol unde râdem şi suspinăm, strângem din dinţi şi ne enervăm…? Că – între un om cu bune şi rele, pe care îl ştim de 30 de ani, şi un altul, scos peste noapte din joben, cu vădite puseuri autoritare şi dezechilibre emoţionale, lipsit de cultură politică (şi de orice cultură, altminteri), un mincinos patologic cu proptele ascunse în culise ori la vedere – alegerea ar trebui, de fapt, să fie spontană şi simplă…? Şi mai vine şi iarna…", a scris Mihai Şora, înainte de aflarea rezultatului de la Congres.

La scurt timp după ce s-a anunţat victoria lui Florin Cîţu, filozoful a revenit cu un mesaj dur: "A mai murit un partid istoric."

Ulterior, Mihai Şora a revenit cu o postare sâmbătă seara, care îl ţinteşte direct pe preşedintele Klaus Iohannis.

"Dragi prieteni, mi-ar plăcea să vă pot spune ceva vesel, dar nu-mi apar decât mingi de golf prin faţa ochilor: când rostogolindu-se de la tribuna unui partid (în mod neconstituţional, se înţelege), când zburând periculos peste noi şi peste vieţile noastre.

Vă mai amintiţi aceste cozi? Au trecut şapte ani. Ce de speranţe am îngropat între timp…

Dar ceva tot aş vrea să vă reamintesc aici – cuvintele lui Charles de Gaulle din 1940: 'La France a perdu une bataille, mais la France n’a pas perdu la guerre!'.

În anul de graţie 2021, România nu stă sub aceleaşi ameninţări sub care stătea Franţa atunci. A pierdut, este drept, nenumărate trenuri ale istoriei şi multe bătălii. Dar eu, unul, voi continua să sper că nu a îngenuncheat definitiv în faţa mafiei transpartinice, a politrucilor isterici şi a securiştilor din beci.

Noapte bună! Mâine va răsări din nou Soarele (măcar de acest lucru suntem siguri).

P.S. V-aţi întrebat vreodată de ce mingile de golf au alveole, când ar putea fi perfect netede?"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne