A fost o onoare extraordinară să lucrez cu Bogdan Aurescu atât de strâns, în România, spune Ellen Tauscher

Emisarul special al SUA pentru stabilitate strategică şi apărare antirachetă, Ellen Tauscher, i-a mulţumit în mod special secretarului de stat român Bogdan Aurescu, în introducerea sa la intervenţia pe care a avut-o cu prilejul conferinţei pe tema apărării antirachetă, organizată de Royal United Services Institute (RUSI), la Londra, în intervalul 30-31 mai.
Subsecretarul american de stat Ellen Tauscher si secretarul de stat pentru afaceri europene, Bogdan Aurescu (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
01.06.2012

Emisarul special al SUA pentru stabilitate strategică şi apărare antirachetă, Ellen Tauscher, i-a mulţumit în mod special secretarului de stat român Bogdan Aurescu, în introducerea sa la intervenţia pe care a avut-o cu prilejul conferinţei pe tema apărării antirachetă, organizată de Royal United Services Institute (RUSI), la Londra, în intervalul 30-31 mai. La conferinţă a intervenit, ca vorbitor, şi Aurescu, informează un comunicat de presă al Departamentului de Stat al SUA.

''Vreau să-i spun lui Bogdan Aurescu, care va vorbi în acest grup ceva mai târziu, că a fost o onoare extraordinară de a lucra cu el atât de strâns, în România'', a declarat Tauscher.

Oficialul american a subliniat că această conferinţă are loc într-un moment foarte potrivit, la numai o săptămână de la summitul NATO de la Chicago, prezentarea sa plecând de la anunţul recent de la Chicago privind o 'capacitate de apărare antirachetă interimară'.

Tauscher a afirmat totodată că a fost un mare privilegiu pentru ea faptul că a lucrat atât de strâns cu toţi aliaţii SUA, în ultimii ani, pentru a ajunge în acest punct, în mod deosebit cu colegii din Polonia, România, Spania şi Turcia.

''Datorită sprijinului şi leadership-ului lor, pentru care suntem deosebit de recunoscători, am fost capabili să ajungem la un acord cu privire la bazarea componentelor noastre de apărare antirachetă în Europa. În primul rând, Turcia a fost de acord să găzduiască Faza 1 a radarului de tip AN/TPY-2. În al doilea rând, am semnat Acordul privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice cu România pentru a găzdui Faza 2 ce presupune interceptoare terestre de tip SM-3. În al treilea rând, acordul SUA-Polonia pentru Faza 3 de interceptoare terestre a intrat în vigoare, de asemenea. Câteva săptămâni mai târziu, Spania a fost de acord să găzduiască patru distrugătoare echipate cu sistemul antirachetă AEGIS. Aşa cum ne place să spunem în Statele Unite, nu e rău pentru munca guvernului'', a relevat Tauscher.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor