"A fost o mână criminală!" - Ciobanul devenit viral după protestul din "curtea" lui Daea primeşte o lovitură cruntă

Ciobanul Dan Petrescu, cunoscut opiniei publice după ce a protestat în curtea Ministerului Agriculturii pe 10 octombrie, primeşte o lovitură dură: tot nutreţul pe care-l cumpărase pentru a-şi scoate oile din iarnă a ars. Se suspectează o mână criminală.
Protestul ciobanilor
Protestul ciobanilor (Epoch Times România)

Dan Petrescu - ciobanul cunoscut opiniei publice după ce a protestat, recent, în curtea Ministerului Agriculturii, pentru a reclama numeroase nereguli în domeniul oieritului - a fost, miercuri seara, victima unui incendiu aparent pus de o mână criminală. Mai exact, în jurul orei 21, ferma pentru iarnă a acestuia din comuna Băiculeşti, satul Valea lui Enache, a luat foc, flacările mistuind tot nutreţul cumpărat de cioban pentru a-şi trece oile peste iarnă.

Contactat de Epoch Times, Dan Petrescu a vorbit, cu voce frântă de supărare, despre o mână criminală care l-a lăsat fără cei 10.000 de baloţi de nutreţ cumpărat pentru animalele sale... Scenariul mâinii criminale a fost confirmat şi de Poliţie.

"La noi aseară a fost vânt puternic şi cineva a premeditat toată treaba asta, mi-a dat foc la tot furajul pe care îl aveam peste iarnă. 10.000 de baloţi au ars până azi dimineaţă... La ora 7 dimineaţa când am fost eu încă ardeau. La 4.30 au plecat pompierii de acolo."

"Au constatat şi ei (pompierii n.r.) că nu avea cine să fie acolo, e într-o gradină, împrejmuit cu trei rânduri de garduri, e între canalul Argeş şi râul Argeş. Mână criminală a fost cu premeditare. (...) M-au întrebat dacă am duşmani, dacă am suspecţi, le-am spus: doamnă, eu duşmani nu am avut şi nu o să am niciodată, poate faptul că am ajuns unde am ajuns şi am deranjat multă lume, poate vor să mă termine de tot. Deja de când eram la ministru, prefectul i-a spus că am pierdut toate procesele, am pierdut iarăşi un proces pe care îl câştigasem cu ITM-ul, o amendă de 45 de milioane, am pierdut... se ştia de dinainte... vă daţi seama că toată lumea e implicată, poate ăsta e scopul, să mă termine, am deranjat", a mai declarat Petrescu pentru Epoch Times.

Purtătorul de cuvânt al ISU Argeş nu a putut fi contactat până la ora transmiterii acestei ştiri. Am reuşit însă să dăm de purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, care ne-a confirmat că se fac cercetări pentru distrugere prin incendiere:

"Sunt colegii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale din Poliţia Curtea de Argeş la faţa locului, fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere. Într-adevăr, au fost trase nişte concluzii preliminare de la pompierii care au fost şi au intervenit aseară pentru stingerea acestui incendiu. Conform concluziilor preliminare, încadrarea a fost pe distrugere prin incendiere. Se ia în calcul şi varianta în care ar fi fost vorba despre un incendiu provocat. Însă, repet, vorbim despre concluzii preliminare. Toate aceste aspecte vor fi stabilite cu certitudine când se vor finaliza cercetările", a explicat pentru Epoch Times subcomisar Zamfir Mădălin, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

Reamintim că Dan Petrescu a devenit cunoscut opiniei publice după ce, pe 10 octombrie, el şi alţi câţiva oieri, printre care şi Ghiţă, ciobanul de la Vodafone, au venit cu berbeci cu tot în curtea Ministerului Agriculturii, pentru a sesiza corupţia şi neregulile din domeniu. Oamenii au acuzat că pentru a beneficia de subvenţii trebuie să cumpere berbeci cu certificate de origine dar fără buletine de sănătate, ceea ce înseamnă că riscă să-şi îmbolnăvească turmele. Mai mult, acei berbeci subvenţionaţi sunt mult mai mici decât cei normali.

În plus, oierii acuză fraude la acordarea subvenţiilor şi a accesului la păşuni. Practic, unii oieri au oi doar pe hârtie, nu şi în realitate, şi în baza oilor inexistente primesc subvenţii şi câştigă licitaţiile pentru păşuni. Aceste fraude se fac cu complicitatea medicilor veterinari, a autorităţilor de resort, corupţia mergând până la vârf, în aparatul de stat, au acuzat ciobanii.

Vă invităm să urmăriţi filmarea devenită virală cu ciobanul Dan Petrescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne