30 000 de dolari găsiţi în haine au fost returnaţi: "Cred în karma"

Bacnotă de o sută de dolari americani
Bacnotă de o sută de dolari americani (Chip Somodevilla / Getty Images)
Jack Phillips
28.03.2013

30 000 de dolari găsiţi în haine: O femeie a găsit 30 000 de dolari în numerar în nişte haine pe care le-a primit de la verişoara ei, dar a făcut ceea ce trebuia.

O femeie provenind din Philadelphia a găsit 30 000 de dolari în numerar în nişte haine, dar a preferat o abordare onestă în această situaţie: ea a returnat banii.

"A trebuit să-i dau înapoi", a afirmat Carol Sutor din Bristol, Penn., pentru site-ul Phillyburbs. "Eu cred în karma – după faptă şi răsplată."

Ea a descoperit banii într-o pungă de panză agăţată pe un umeraş care făcea parte dintr-o colecţie de îmbrăcăminte primită de la verişoara ei.

"Am desfăcut punga, iar în interior era o altă pungă, iar în acea pungă alta şi tot aşa. Aşa că m-am gândit că poate sunt nişte documente importante. Când am deschis ultima pungă am avut o surpriză", a spus ea.

În interiorul pungii erau plicuri albe care conţineau mai multe bancnote de 100 de dolari. "La început am crezut că sunt bani virtuali? Apoi am început să mă uit mai atent. Mi-am dat seama că nu, că sunt bancnote reale de o sută de dolari. O mulţime chiar," şi-a amintit Sutor.

Ea a spus că dacă ar fi păstrat banii "nu ar mai fi putut-o privi vreodată [pe verişoara ei] în ochi."

Verişoara ei, Marlene Lattanzi, a luat banii şi i-a numărat.

"Ea a luat banii şi a plecat. Apoi l-a sunat pe ginerele ei – banii aparţinând mamei lui – şi i-a spus ce s-a întâmplat. Şi ştiţi ce? Zece minute mai târziu, verişoara mea vine înapoi şi-mi dă 1 000 de dolari. Ginerele ei mi-a mulţumit pentru returnarea banilor mamei lui", a relatat Sutor.

La începutul acestei luni, un student din Delaware a descoperit că 1 800 de dolari au fost depuşi eronat în contul său.

"Ochii mei s-au făcut cât cepele şi m-am gândit "Oh, Doamne, am 1 800 de dolari în cont", a declarat Devon Gluck pentru Journal News. "Ce situaţie!"

Dar şi el a decis să fie onest şi să-i returneze.

"După ce m-am gândit câteva zile mi-am spus că cel mai bine ar fi să returnez banii", a afirmat el. "Vreau să spun că mă măcina gândul că nu sunt ai mei şi nu ştiam ce să fac cu ei."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor