270 de refugiaţi sunt daţi dispăruţi în largul coastelor tunisiene

În jur de 270 de refugiaţi libieni sunt daţi dispăruţi pe mare, după ce vasul supraaglomerat pe care se aflau şi care transporta circa 800 de oameni s-a confruntat cu vreme rea, iar pasagerii, cuprinşi de panică, au început să se împingă pentru a ajunge la bărcile de salvare.
Epoch Times România
03.06.2011

În jur de 270 de refugiaţi libieni sunt daţi dispăruţi pe mare, după ce vasul supraaglomerat pe care se aflau şi care transporta circa 800 de oameni s-a confruntat cu vreme rea, iar pasagerii, cuprinşi de panică, au început să se împingă pentru a ajunge la bărcile de salvare, relatează CNN.

Potrivit agenţiei TAP, gărzile de coastă tunisiene au răspuns unui apel SOS care privea un pescador aflat în avarie miercuri noaptea, în apropierea insulelor Kerkennah. Vasul transpora circa 800 de refugiaţi din Libia către insula italiană Lampedusa.

Un oficial a declarat agenţiei TAP că sunt date dispărute între 200 şi 270 de persoane. Cel puţin două cadavre au fost recuperate din apă. Gărzile de coastă tunisiene şi armata au reuşit să salveze aproape 570 de persoane, potrivit BBC.

Şapte persoane erau rănite şi au fost duse la spitalul din Sfax, în timp ce două gravide au fost transportate la maternitate.

Restul refugiaţilor salvaţi au fost transferaţi în tabăra Shusha, de lângă frontiera Tunisiei cu Libia.

Italia se confruntă cu un aflux masiv de refugiaţi de la căderea regimului din Tunisia şi luptele din Libia. Insula Lampedusa se află la 130 de kilometri de coasta tunisiană.

Italia s-a plâns că nu primeşte suficient ajutor din partea partenerilor din UE pentru a face faţă afluxului de refugiaţi care, pe de altă parte, a determinat unele ţări europene să avertizeze că pot reintroduce controalele la frontieră.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor