24 de persoane, din 13 ţări, arestate într-o operaţiune vizând fraude cu carduri

. (photos.com)
Epoch Times România
27.06.2012

Cel puţin 24 de persoane, din 13 ţări, au fost arestate într-o operaţiune condusă de Statele Unite, vizând traficul ilegal de informaţii de pe cardurile de credit, relatează BBC News.

Operaţiunea a avut loc după o investigaţie sub acoperire derulată de FBI timp de doi ani, pe patru continente - America, Europa, Asia şi Australia.

Operaţiunea Card Shop i-a vizat pe cei care cumpărau sau vindeau informaţii despre comiterea de fraude cu carduri pe un forum online fals, deschis de FBI.

12 arestări au fost făcute în Statele Unite şi şase în Marea Britanie. Toate persoanele reţinute sunt bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani. Unii riscă până la 40 de ani de detenţie, dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

Unul dintre ei, Mir Islam, a fost acuzat de vânzarea a 50.000 de numere de carduri de credit furate.

În total, anchetatorii au descoperit peste 400.000 de conturi compromise.

Potrivit autorităţilor, operaţiunea a permis evitarea furtului a 205 milioane de dolari de pe carduri de debit şi de credit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor