1723 de deţinuţi ar putea fi amnistiaţi cu ocazia aniversării a 30 de ani de la proclamarea independenţei R. Moldova

Amnistia nu va putea fi aplicată persoanelor care au săvârşit infracţiuni deosebit sau excepţional de grave, precum şi acţiuni de corupţie sau conexe corupţiei.
(Captură Foto)

Avizul la proiectul de lege privind amnistia în contextul aniversării a 30 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova a fost aprobat miercuri, 8 decembrie, de către Executiv care informează că sub incidenţa actului de amnistie vor cădea în jur de 1723 de deţinuţi, dintre care 67 vor fi pasibili eliberării imediat, iar pentru 1650 ar putea fi aplicată liberarea condiţionată înainte de termen sau liberarea după reducerea termenului.

Important de menţionat că amnistia nu va putea fi aplicată în privinţa persoanelor care au săvârşit infracţiuni deosebit sau excepţional de grave, precum şi acţiuni de corupţie sau conexe corupţiei.

Astfel, proiectul prevede crearea unei Comisii speciale care va analiza dosarele de amnistie. Aceasta va fi constituită din reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Inspectoratului Naţional de Probaţiune, dar şi experţi psihologi judiciari atestaţi.

În acest context, Administraţia Naţională a Penitenciarelor va prezenta Comisiei speciale lista condamnaţilor care cad sub incidenţa prezentei legi. Ulterior, după examinarea dosarelor, vor fi iniţiate demersuri către instanţele de judecată competente pentru aplicarea unei soluţii, cum ar fi absolvirea sau reducerea pedepsei condamnatului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe