160 de avioane israeliene au bombardat simultan reţelele subterane din Fâşia Gaza

Rachete trase de organizaţia Hamas  au aterizat pe autovehicule în oraşul Holon, lângă Tel Aviv
Rachete trase de organizaţia Hamas  au aterizat pe autovehicule în oraşul Holon, lângă Tel Aviv (AHMAD GHARABLI / AFP via Getty Images)

160 de avioane de luptă au atacat simultan reţeaua de tuneluri săpate de Hamas în nordul Fâşiei Gaza, desfăşurând cea mai mare operaţiune israeliană de la începutul actualei escalade, potrivit unui comunicat emis vineri de armata israeliană.

Atacul israelian a început la primele ore ale zilei de vineri asupra unor obiective din Fâşia Gaza şi a fost realizat fără ca trupele să intre pe teritoriul Gazei, a precizat armata, după ce a emis informaţii, iniţial indicând o ofensivă terestră.

Diversiunea creată de armata israeliană a făcut ca militanţii Hamas să se retragă în tuneluri săpate special, pregătindu-se pentru o invazie terestră. Cu toate acestea, armata israeliană a desfăşurat bombardamente aeriene, care au vizat exact reţeaua de tuneluri în care erau masaţi membri ai organizaţiei Hamas.

Potrivit Times of Israel, avioanele israeliene au lansat 450 de rachete care au lovit 150 de ţinte.

Ministerul palestinian al Sănătăţii a afirmat că de luni şi până vineri, înainte de actuala ofensivă, au fost ucise cel puţin 103 persoane, între care 27 copii. Potrivit armatei israeliene, peste 30 dintre cei ucişi de luni până joi inclusiv erau membri ai miliţiilor palestiniene.

Organizaţia Hama ar fi lansat peste 1800 de rachete în direcţia Israelului, majoritatea fiind interceptate de sistemul israelian Iron Dome.

Vineri, armata israeliană a subliniat că va continua să atace obiective din Gaza şi că „intenţionează” să desfăşoare o ofensivă terestră, fiind „pregătită să facă acest lucru”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe