11 Poveşti de viaţă care-ţi dau de gândit (I)

.
. (pixabay.com)

Câteodată, lucruri aleatorii care ni se întâmplă în fiecare zi, ne duc într-o situaţie în care ne oprim din ceea ce facem şi regândim ceea ce considerăm şi percepem ca fiind adevărat. Din punct de vedere educaţional, aceste momente sunt nepreţuite. Dau naştere unor clipe de introspecţie profundă care ne ajută să evoluăm şi să ne dezvoltăm din punct de vedere emoţional.

În acest articol şi în cele ce vor urma din seria “Poveşti de viaţă care-ţi dau de gândit”, îţi voi prezenta 11 poveşti de viaţă care-ţi vor da de gândit şi te vor face să cauţi în interiorul tău şi să te întrebi: “Ce este cu adevărat important pentru mine?”. Ştiu că acesta a fost efectul pe care l-au avut asupra mea:

1. “Astăzi, stăteam în balconul de la hotel urmărind un cuplu în depărtare plimbându-se pe plajă. Conform limbajului nonverbal, îmi puteam da seama că râd şi se simt bine unul în compania celuilalt. În timp ce s-au apropiat mai mult, mi-am dat seama că erau părinţii mei. Părinţii mei erau aproape să divorţeze acum 8 ani.”

2. “Astăzi, mi-am întrebat fiul de 6 ani ce vrea să se facă atunci când se face mare. El mi-a răspuns: ‘Mami, tot ce vreau să mă fac este un om fericit.’ ”

3. “Astăzi, după ce am petrecut ultimii 3 ani ciondănindu-mă într-un mod agresiv cu studentul care stă lângă noi, am plâns în braţele lui mulţumindu-i de mai multe ori pentru că a salvat viaţa fiului meu.”

4. “Astăzi, fiica mea mi-a scos în evidenţă faptul că cea mai mare frică a mea, o frică care m-a tras înapoi şi m-a împiedicat să trec prin multe experienţe interesante, nu s-a împlinit niciodată. Acum am 76 de ani.”

5. “Astăzi, compania mea are 130 de angajaţi inteligenţi şi face un profit de 500.000 $ pe an. Am început această companie acum 10 ani după ce am fost concediat de la IBM. Dacă nu aş fi fost concediat, probabil că astăzi încă aş fi muncit într-un birou mic cubic la IBM.”

6. “Astăzi, am avut răbdare cu o femeie bătrână la restaurantul unde lucrez. Mi-a lăsat un bacşiş de 90 $ la o notă de 10 $ împreună cu un bileţel scris de mână care spunea: ‘Am 86 de ani şi nu pot să iau aceşti bani cu mine. Aşa că te rog să te răsfeţi tu cu ei.’ ”

7. “Astăzi, am testat o teorie care nu a funcţionat, ceea ce m-a condus la o altă teorie care nu a funcţionat, ceea ce a generat o idee complet nouă ce pare să funcţioneze destul de bine. Deşi nu rezolvă problema originală, toţi partenerii mei de afaceri sunt de acord ca această idee are un potenţial fantastic.”

8. “Astăzi, am văzut un tip destul de înfricoşător care avea o creastă albastră, tatuaje şi piercing-uri peste tot pe corp. O ajuta pe vecina mea bătrână să ducă gunoiul. Vecina mi-a spus după aceea că tipul doar trecea prin zonă şi s-a oferit să-i dea o mână de ajutor.”

9. “Astăzi, m-am căsătorit cu bărbatul visurilor mele. Iniţial, am plecat la facultate la 18 ani şi l-am căutat acolo. Nimic. M-am mutat într-un oraş nou şi l-am căutat acolo. Nimic. Iarnă trecută m-am întors acasă de sărbători. Prietenul cel mai bun al fratelui meu, cu care am crescut, a venit şi el la cină. Şi l-am găsit.”

10. “Astăzi, m-am reîntâlnit cu un vechi prieten. În timpul facultăţii am fost cei mai buni prieteni. Chiar înainte de absolvire ne-am certat pentru o fată foarte rău. Am avut un schimb destul de urât de cuvinte şi nu ne-am mai vorbit deloc până astăzi. În timp ce ne-am strâns în braţe, am realizat cât de irelevantă este acum acea fată.”

11. “Astăzi, trupa de rock alternativ a fiului meu de 21 de ani a semnat un contract record cu o casă de discuri renumită. Am petrecut ultimii 5 ani încercând să-l conving că o facultate este o variantă mult mai inteligentă. El s-a ţinut bine pe poziţii şi şi-a urmat visul. Astăzi el îşi trăieşte acel vis.”

Revin-o periodic pe website pentru că mai urmează încă două articole cu poveşti care-ţi dau de gândit şi te fac să te întrebi: “Ce este cu adevărat important pentru mine?”

Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură