10 manageri ai gigantului italian Leonardo arestaţi pentru "corupţie"

.
. (Shutterstock)

Zece manageri de la gigantul italian aerospaţial Leonardo S.p.A au fost plasaţi sub investigaţie pentru corupţie, conform agenţiei ANSA. Compania Leonardo este parte vătămată în dosar.

Poliţia a confiscat documente la sediul companiei Leonardo din Roma şi la uzina de la Pomigliano d'Arco de lângă Napoli.

Autorităţile au afirmat că ancheta a vizat operaţiuni de spălare a banilor, infracţiuni fiscale şi "corupţie privată".

Aproximativ 14 persoane au fost plasate sub anchetă, a declarat poliţia.

Mai sunt implicate alte trei companii, printre care se numără Google Ireland şi Google Payments. Acestea sunt acuzate că au permis transferul presupusului rezultat al fraudei fiscale şi au împiedicat identificarea provenienţei banilor.

Companiile neagă acuzaţiile.

Leonardo S.p.A., fost Leonardo-Finmeccanica sau Finmeccanica, este o companie multinaţională italiană specializată în industria aerospaţială, apărare şi securitate. Cu sediul la Roma, compania are 180 de birouri în întreaga lume.

Leonardo este al optulea mare contractor de apărare din lume, conform veniturilor din 2018.

Compania este parţial deţinută de guvernul italian prin intermediul Ministerului Economiei şi Finanţelor, care deţine 30,2% din acţiuni şi este cel mai mare acţionar al acesteia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe