Ziua 280. "România s-a trezit şi încă se trezeşte. Să oprim jaful, să facem curat în administraţie!"

Este timpul ca penalii să meargă la puşcărie, iar de treburile statului să se ocupe oameni calificaţi, oameni cărora le pasă de România, oameni cu viziune, care să conducă ţara spre prosperitate, susţin protestatarii, lansând un nou apel la mobilizare.
Protest
Protest (Epoch Times)

"Este tipul schimbării", transmit protestatarii rezist, reveniţi lângă Guvern pentru a 280-a seară consecutiv de la "infama" OUG 13, ordonanţă a cărei "reînviere" cetăţenii au încercat să o stopeze duminică, ieşind cu zecile de mii în stradă.

Cum protestul de astăzi are loc după ce ieri zeci de mii de oameni au ieşit în stradă indignaţi că prin modificarea legilor Justiţiei şi prin proiecte de legi precum introducerea pragului pentru abuz în serviciu, lupta anticorupţie va fi pusă pe butuci, cetăţenii reveniţi astăzi lângă Guvern îşi exprimă speranţa că asistăm la o (re)trezire a românilor, care poate duce la o schimbare din temelii.

Protest
Protest (Epoch Times)

"E minunat că după atâtea luni de aşteptare (i-am aşteptat fizic, în Piaţă), românii s-au trezit şi au ieşit să ceară justiţie independentă şi tot ce decurge de aici. Adică dreptate, ierarhia valorică să nu mai fie răsturnată. A fost un marş pentru normalitate. Penalii să stea la puşcărie, iar specialiştii să se ocupe de treburile statului. În funcţiile de conducere să fie oameni cărora le pasă de România, oameni cu viziune, care să ne conducă spre prosperitate. Să creeze statul protector al cetăţeanului, nu abuzator al acestuia.

De data aceasta, sper să ducem lupta începută până la capăt, adică alegeri anticipate şi mult prea aşteptata lustraţie. E preferabil un vid de putere - în special de această putere - decât jaful organizat la care suntem continuu supuşi. Sunt sigură că putem organiza noi, zecile sau sutele de mii care ieşim în stradă (eventual şi cu ajutor din diaspora) alegerile, pe baza de voluntariat. Am ieşit din apatie. E timpul schimbării. România s-a trezit şi încă se trezeşte. E momentul să lăsăm trecutul în urmă, "morţii cu morţii, viii cu viii", şi să începem rezolvarea problemei dinspre acut spre cronic, nu invers. E necesar procesul comunismului, dar trebuie rezolvată urgent situaţia actuală a ţării. Să oprim jaful, să facem curat în administraţie şi abia apoi se poate face ceva şi în privinţa crimelor comunismului.

Până atunci nici n-am reuşi din cauza sistemului, care îi menţine la putere de 27 de ani. Deci, haideţi la Parlament pe Calea Victoriei (simbolul e mai mult decât evident), pe drumul drept (alt simbol), fără clasica oprire la Universitate. Respectăm morţii, dar acum este un moment al celor vii. Haideţi să ieşim odată din statutul de victima şi să facem ceva pentru noi, pentru vieţile noastre şi ale copiilor noştri. Să ne orientăm către viitor. Trecutul e important, dar, dacă te uiţi mereu în spate, nu prea poţi înainta. Sunt recunoscătoare şi bucuroasă că particip la trezirea poporului român", transmite o protestatară.

Protest
Protest (Epoch Times)

La rândul său, un alt participant la protest opinează că marşul de ieri a fost doar "încălzirea", aşa că politicienii ar trebui să înţeleagă că oamenii nu vor accepta, inerţi, orice abuz.

''Aseară am fost în Stradă peste 20.000 şi asta este doar încălzirea. Dacă ei îşi imaginează că noi vom fi spectatori la ceea ce fac, se înşeală amarnic. 'Ciordache' ne trimite să învăţăm legile, în condiţiile în care acest individ nu trebuia să mai apară pe undeva. Codrin, traseistul, ne ''ameninţă'' că or să iasă nu stiu câţi simpatizanţi PSD, dar mă aştept să-şi scoată doar ''studenţii'', şi ăia pe bani, că doar nu vin degeaba. PLM ''visează'' că va distruge ce a mai rămas din Învăţământ, după ''bolşevica Ecaterina'', asta dacă îl lăsăm. Tudose, amână Revoluţia Fiscală, iar miercuri suntem în STRADĂ! Să nu uităm de PNL care nu a învăţat nimic, şi au câştigat la DEVA cu un ''exmatriculat pe motiv de fraudă'', dar ''decât ăştia pot face politica în unele partide'', spune protestatarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne