Dragnea dă petrecere exact în ziua comemorării #Colectiv. Protestatarii merg după el la restaurant

Preşedintele PSD Liviu Dragnea dă petrecere chiar în ziua în care se comemorează doi ani de la tragedia din clubul Colectiv, gest care a stârnit revoltă în spaţiul public. "Sfidarea" i-a determinat pe români să organizeze un protest la localul unde are loc evenimentul.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

UPDATE. Liderul PSD Liviu Dragna a decis să renunţe la petrecere.

"Dragnea a renunţat la petrecere. Nu ştim dacă s-a speriat de reacţii sau i-a venit gândul bun şi şi-a dat seama cât de nepotrivit ar fi fost un astfel de eveniment exact în seara comemorării pentru #Colectiv. Cu toată sinceritatea, sperăm că a fost a doua variantă, pentru că asta ar însemna că i-a mai rămas un pic de umanitate", se arată pe pagina comunităţii Corupţia Ucide.

* * *

La scurt timp după ce s-a aflat că liderul PSD Liviu Dragnea îşi sărbătoreşte ziua de naştere, care avusese loc cu două zile înainte, chiar luni, 30 octombrie, când are loc comemorarea a doi ani de la #Colectiv, comunitatea Corupţia Ucide a organizat un protest la localul unde se ţine petrecerea.

"În timp ce familiile celor de la Colectiv îşi plâng morţii, Dragnea face petrecere. Hai cu noi să îi spunem La mulţi ani şi să îi arătăm ce credem despre felul în care sfidează tragedia celor 65 de morţi şi sute de răniţi! Ne întâlnim în faţa Clubului Floreasca. Dacă ai la îndemână un banner sau poţi printa o foaie cu mesajul "Corupţia ucide", e perfect. Dacă nu, orice alt mesaj crezi de cuviinţă", scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului intitulat "Hai ACUM să îi spunem La mulţi ani lui Dragnea! Cu executare!"

În urmă cu două zile, preşedintele PSD a împlinit 55 de ani, iar astăzi i-a invitat pe colegii săi din PSD la Clubul Floreasca pentru a-i cinsti.

Petrecerea s-a suprapus comemorării a doi ani de la tragedia din Colectiv, eveniment tragic în urma căruia şi-au pierdut viaţa 64 de persoane. Un alt supravieţuitor al tragediei şi-a pus capăt zilelor anul acesta, ridicând bilanţul victimelor la 65, la care se adaugă sute de răniţi.