Ziua 274. "Statul, mafia asta pe care noi o plătim, ne omoară cu zile. Ne arde copiii în flăcări!"

Corupţia politicienilor şi indiferenţa cetăţenilor omoară oameni. A demonstrat-o clar drama din Colectiv, susţin protestatarii #rezist, îndemnându-i pe români să nu mai închidă ochii, căci fiecare dintre ei ar putea fi următoarea victimă a Corupţiei care încă ucide.
Protest
Protest (Epoch Times)

Statul care ne ia banii de impozite şi taxe pentru a ne proteja, pentru a ne crea un cadru decent de trai, a ajuns să ne omoare cu zile. De sus până jos, cei aflaţi în funcţii de răspundere sunt corupţi, lucru demonstrat clar de tragedia din Colectiv, transmit protestatarii reveniţi în Piaţa Victoriei, pentru a 274-a seară consecutiv de la adoptarea OUG 13.

Cum protestul are loc la o zi după trista comemorare a victimelor din Colectiv, protestatarii amintesc că statul a ajuns să fure inclusiv banii de medicamente şi dezinfectanţi, ceea ce e, practic, un atentat la viaţa bolnavilor. Ori acest lucru trebuie oprit prin mobilizare masivă.

"Statul român a ars oamenii de vii, au fost mistuiţi de corupţia statului român. Atunci am văzut ce face statul român, atunci am văzut că statul este corupt în profunzime şi că de la micul funcţionar până la politicienii din vârf, statul este format doar din corupţi, doar din incompetenţi care semnează orice doar să primească şi ei ceva. Pentru ei nu contează că mor oameni, nu contează absolut nimic. Pentru ei contează doar să poată fura.

Nici victimele doar cu arsuri mai mari sau mai mici nu au scăpat uşor. Tot la "călăul stat" au ajuns. Bacteriile din spitale au făcut ravagii, înrăutăţind condiţia medicală a multora şi omorând zeci. Şi acolo se lua şpagă pe contractele de dezinfectare. Din spitale erau şi sunt furaţi banii şi oamenii mor. Mor sperând să fie salvaţi. Este de necrezut că cei care fură ştiu asta. Este incredibil să vezi că unii oameni fură practic vieţi omeneşti.

O tragedie ca cea de la Colectiv a arătat că statul, mafia asta pe care noi o plătim, ne omoară cu zile. Ne arde copiii în flăcări şi ne minte în faţă că totul este aşa cum trebuie să fie. Nimeni, nici un politician, nu a fost tras la răspundere pentru corupţie în urma acestei tragedii. Nimeni din statul ăsta nu a făcut nimic bun pentru ei. 65 de oameni au murit, alţii pătimesc şi acum cu arsuri grave şi statul nu face nimic pentru ei.

Mă întreb câte sute sau mii de români mor zilnic prin spitale pentru că aceşti corupţi le fură condiţiile umane, le fură medicamentele, le fură pur şi simplu viaţa. Indiferenţa noastră şi hoţia unora omoară oameni. Îi lăsăm să facă asta un continuare? E posibil să nu îţi pese de viaţa ta, a propriului tău copil sau a unui apropiat? Nu contează pentru noi că oamenii încă mor în spitale din cauza corupţiei? E adevărat, nu ne arată nimeni numărul lor, nu îţi arată nimeni cine sunt, dar totuşi, amândoi ştim că încă se moare acolo pe capete. Ce faci? Închizi ochii şi speri să nu fii tu următorul? La asta ai ajuns? Nu crezi că mai bine luăm atitudine împreună şi împreună să scăpăm oamenii de la o asemenea moarte grotească?", transmite un protestatar.

Un alt protestatar reaminteşte şi el că politicienii ar trebui să lucreze în favoarea cetăţenilor. Lucrurile nu se întâmplă însă deloc aşa ci, dimpotrivă, PSD nu doar că ignoră doleanţele românilor dar chiar îi sfidează în faţă.

"Revin în stradă şi în Piaţă din mai multe motive. Unul îl reprezintă solidaritatea cu ceilalţi, care nu au renunţat să exprime zi de zi acelaşi mesaj – că ne dorim politicieni care să lucreze corect şi eficient în administraţie, ca în ţările civilizate, pentru comunitate, şi nu pentru interesele lor şi ale prietenilor de partid. Azi se fac 9 luni de când le transmitem asta zilnic, de când o mulţime de oameni refuzăm să le trecem cu vederea matrapazlâcurile şi să ne întoarcem resemnaţi la rutina domestică.

Un alt motiv pentru care revin aici îl reprezintă calitatea şi calea celor care conduc. Politicienii (deşi aş putea să zic chiar politrucii) din PSD nu doar că au ignorat timp de 9 luni cel mai numeros şi mai îndelungat protest de după ’89, însă chiar ne-au sfidat cu autosuficienţă şi aroganţă. Au negat acuzaţiile, pur şi simplu, şi apoi au scos din tolbă noi surprize neplăcute, turnând gaz pe foc.

După ce că au dat OUG 13, pe care apoi în mod explicit ori tacit nici nu şi-a asumat-o vreo voce din vârful partidului lăsând lucrurile să meargă ca şi cum nu s-a întâmplat nimic special, am avut parte de un serial nefast de diverse fapte, ieşiri sau acte. Fiindcă, după tragicomedia moţiunii de cenzură împotriva propriului guvern am observat doar o uşoară rotaţie a cadrelor. Au mai fost şi încercările lui Şerban Nicolae & Co în comisia juridică a senatului de a „scăpa” în legislaţie îmblânzirea pedepselor împotriva faptelor de corupţie", spune protestatarul.

Mai nou, cei de la Putere au venit cu un pachet de legi de „reformă” a justiţiei, care au alarmat foarte mulţi oameni de specialitate şi de bună credinţă plus o bună parte dintre cetăţenii care se informează şi care vor să-şi poată vedea liniştiţi de treaba lor, transmite participantul la protest. În opinia protestatarului, avem de a face cu politicieni care frizează maximul tupeului, la care se adaugă nesimţirea, impostura şi incompetenţa.

"Şi pentru că indignarea noastră să fie asigurată la un nivel maxim, pe lângă faptele din seria de care am zis, au venit în mod constant în aceste luni diverse declaraţii toxice de tip „bomboana de pe colivă” sau „gura păcătosului...”. Îmi amintesc de parlamentarul PSD care în iarnă nu avea vreo jenă să anunţe că ar fi gata să vină aici cu arma din ’89 şi să o folosească pentru a ne amuţi. Şi de atâtea alte inepţii care au urmat, până la recenta revenire în atenţie a lui Şerban Nicolae, care a zis că rezistenţa din munţi a partizanilor anticomunişti a fost dăunătoare României. Indivizii ăştia frizează maximul tupeului. Parcă insistă să adauge şi nesimţirea, după impostură şi incompetenţă, în tripleta lor de atribute principale. Vom insista şi noi în continuare să-şi bage minţile în cap. Şi vor trebui să înţeleagă că nu toată lumea doarme, că nu-i pot ameţi şi păcăli pe toţi", adaugă protestatarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne