Zinaida Greceanîi: Republica Moldova se întoarce plenar în Comunitatea Statelor Independente

Zinaida Greceanîi, la Adunarea Interparlamentară a CSI
Zinaida Greceanîi, la Adunarea Interparlamentară a CSI (parlament.md)

”Republica Moldova se întoarce plenar în Comunitatea Statelor Independente. Prioritatea noastră este atragerea investiţiilor, dezvoltarea economiei şi protecţia socială a oamenilor”, a declarat preşedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, după finalizarea celei de-a 50-a şedinţe aniversare a Adunării Interparlamentare a ţărilor membre ale Comunităţii Statelor Independente (AI CSI) care s-a desfăşurat în perioada 20-22 noiembrie la Sankt Petersburg.

La conferinţa de presă de totalizare, Zinaida Greceanîi a subliniat condiţiile bune pe care R. Moldova le oferă investitorilor, inclusiv acces la două importante pieţe cum este cea a UE şi CSI, precum şi un cadru legislativ foarte atractiv. Preşedintele Parlamentului moldovean s-a referit la necesitatea protecţiei sociale reciproce a oamenilor şi a salutat adoptarea legilor model în cadrul AI CSI.

Adunarea Interparlamentară a CSI a fost creată la 27 martie 1992. Sediul organizaţiei se află în oraşul Sankt Petersburg. Parlamentele din zece state fac parte din Adunarea Parlamentară a CSI: Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Tadjikistan, Federaţia Rusă, Ucraina, Uzbekistan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe