Zegrean: Şefa MAI a găsit "marii infractori" ai României - protestatarii care l-au huiduit pe Dragnea

Augustin Zegrean
Augustin Zegrean (Epoch Times România)

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Augustin Zegrean a criticat extrem de dur, într-o declaraţie pentru podul.ro, intenţia ministrului de Interne, Carmen Dan, de a-i ancheta pe „huiduitorii” liderului PSD, Liviu Dragnea, de la Iaşi şi Galaţi.

”Ce găseşte de cuviinţă să facă acum ministrul Carmen Dan este un abuz incalificabil menit să-i intimideze pe toţi românii care nu votează cu PSD. E inadmisibil să decizi politic anchetarea unor români a căror unică ‘vină’ este aceea că l-au huiduit pe Liviu Dragnea, fiindcă e evident pentru toată lumea: protestatarii anti-PSD nu au comis infracţiuni, violenţe. Carmen Dan vrea să nu mai spună nimeni nimic rău despre partid – în rest, să-şi facă de cap pretutindeni doar cei plătiţi şi aduşi să-i aplaude pe PSD-işti sau să-i scandeze numele lui Liviu Dragnea.

După ce PSD şi-a canalizat toate eforturile pentru a-i spăla şi a-i salva de închisoare pe politicienii certaţi cu legea, iată că ministrul Carmen Dan găseşte, acum, 'marii infractori' ai României: protestatarii care l-au huiduit pe Liviu Dragnea şi pe apropiaţii săi. Aşa ceva este inadmisibil.

Când Jandarmeria a gazat şi a bătut sute, mii de români paşnici în Piaţa Victoriei, pe 10 august, de ce nu a făcut Carmen Dan o analiză similară pentru a identifica brutele cu epoleţi care au călcat oameni în picioare? S-au înregistrat nenumărate victime, iar violenţele Jandarmeriei au fost amplu documentate video. De ce ministrul de Interne nu judecă acum cu aceeaşi măsură? Poziţia părtinitoare este cât se poate de evidentă. E grav şi abuziv ce se întâmplă”, a declarat Zegrean.

Reamintim că ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marţi, la Oradea, în cadrul unei conferinţe de presă, că „huiduitorii" lui Dragnea de la Iaşi şi Galaţi vor fi anchetaţi întrucât „au trecut în planul penal”.

"În acest moment, structurile de poliţie şi structurile de jandarmerie, cele care au intervenit, fac o evaluare serioasă, vizualizează imagini şi identifică persoane pentru a putea face ceea ce dispune inclusiv Codul penal. Vor face demersul legal de a se sesiza din oficiu, de a sesiza parchetul competent deoarece cred că este evident pentru toată lumea că au depăşit planul contravenţional şi au trecut în cel penal. Vreau să vă asigur, în acelaşi timp, că Jandarmeria Română va permite oricărui partid politic să îşi desfăşoare campania electorală, în limitele legii", a declarat ministrul de Interne.