“Zăpada portocalie” transformă pârtii de schi din estul Europei în peisaje marţiene

Scene din filme ştiinţifico-fantastice au putut fi observate pe unele pârtii de schi din estul Europei, după ce acestea au fost acoperite de o zăpadă... portocalie!
Pârtii de schi acoperite de praf saharian, fac să arate peisajul ca "pe Marte"
Pârtii de schi acoperite de praf saharian, fac să arate peisajul ca "pe Marte" (Instagram/@margarita_alshina)

Schiorii din estul Europei au rămas uimiţi când un strat de zăpadă portocalie a acoperit pârtiile de schi în weekend.

Imagini cu zăpadă portocalie au fost distribuite pe reţele de socializare din Rusia, Bulgaria, România şi Republica Moldova.

Se presupune că fenomenul a fost cauzat de o furtună de nisip din deşertul Sahara.

Un utilizator de Instagram a distribuit imagini din staţiunea Soci din Rusia, cu textul: “Peisaje marţiene, apocalipsa pe munte - astăzi!”

Un amestec de nisip, praf şi particule de polen – provenind din furtuni care au avut loc în nordul Africii – a fost transportat peste mare şi a dat zăpezii culoarea portocalie, susţin unii oameni de ştiinţă.

Imaginea neobişnuită are loc la fiecare cinci ani, potrivit meteorologilor.

Un satelit al Programului Copernicus de la Agenţia Spaţială Europeană a publicat imagini cu valul de praf portocaliu în timpul deplasării sale peste Mediterană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință