Câmpiile călduroase din Africa de Sud au fost acoperite de o zăpadă insolită, spre bucuria animalelor

Girafe
Girafe (Instagram | kittyviljoen)

Un val de frig extraordinar de rece s-a abătut peste călduroasa câmpie sud-africană, făcând ca animalele să se deplaseze nedumerite prin cei 25 de centimetri de zăpadă căzută în ultimul weekend.

Locuitorii zonei afectate de căderile de zăpadă, în special cei din statul Eastern Cape, au profitat de ocazie şi au fotografiat şi realizat clipuri video cu animalele africane acoperite cu zăpadă, publicând imagini uimitoare pe Instagram, care au devenind virale rapid.

Este foarte ciudată imaginea câmpiilor întinse din Africa de Sud acoperite de zăpadă şi cu temperaturi sub zero, deoarece, în mod normal, sunt aride şi fierbinţi; o astfel de anomalie a lăsat leii nedumeriţi, girafele, antilopele şi elefanţii se deplasau agitaţi dintr-o parte în alta, cu un strat gros şi alb de zăpadă pe spatele lor, ca şi cum se întrebau „oare ce s-a întâmplat!”.

Elefanţi
 
Elefanţi   (Instagram | kittyviljoen)

Antilope
Antilope (Katjana Hoskin Ott/Snow Report SA)

Termometrul a coborât rapid sub zero grade şi în doar trei zile totul a fost acoperit de alb, mai ales în platoul semi-deşertic al Karoo; Munţii Swartberg în Capul Occidental; în Sneeuberg şi în munţii Winterberg şi Tsitsikamma, din Capul Oriental.

Zăpada a căzut şi deasupra Lesotho, o ţară înconjurată de Africa de Sud, dar independentă. Se prevăzuse deja că două treimi din suprafaţa sa urma să fie acoperită de ninsori, conform informaţiilor publicate de The Guardian.

Situaţia neobişnuită a vremii a determinat autorităţile sud-africane să închidă o bună parte din drumuri.