Câmpiile călduroase din Africa de Sud au fost acoperite de o zăpadă insolită, spre bucuria animalelor

Girafe
Girafe (Instagram | kittyviljoen)

Un val de frig extraordinar de rece s-a abătut peste călduroasa câmpie sud-africană, făcând ca animalele să se deplaseze nedumerite prin cei 25 de centimetri de zăpadă căzută în ultimul weekend.

Locuitorii zonei afectate de căderile de zăpadă, în special cei din statul Eastern Cape, au profitat de ocazie şi au fotografiat şi realizat clipuri video cu animalele africane acoperite cu zăpadă, publicând imagini uimitoare pe Instagram, care au devenind virale rapid.

Este foarte ciudată imaginea câmpiilor întinse din Africa de Sud acoperite de zăpadă şi cu temperaturi sub zero, deoarece, în mod normal, sunt aride şi fierbinţi; o astfel de anomalie a lăsat leii nedumeriţi, girafele, antilopele şi elefanţii se deplasau agitaţi dintr-o parte în alta, cu un strat gros şi alb de zăpadă pe spatele lor, ca şi cum se întrebau „oare ce s-a întâmplat!”.

Elefanţi
 
Elefanţi   (Instagram | kittyviljoen)

Antilope
Antilope (Katjana Hoskin Ott/Snow Report SA)

Termometrul a coborât rapid sub zero grade şi în doar trei zile totul a fost acoperit de alb, mai ales în platoul semi-deşertic al Karoo; Munţii Swartberg în Capul Occidental; în Sneeuberg şi în munţii Winterberg şi Tsitsikamma, din Capul Oriental.

Zăpada a căzut şi deasupra Lesotho, o ţară înconjurată de Africa de Sud, dar independentă. Se prevăzuse deja că două treimi din suprafaţa sa urma să fie acoperită de ninsori, conform informaţiilor publicate de The Guardian.

Situaţia neobişnuită a vremii a determinat autorităţile sud-africane să închidă o bună parte din drumuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură