Zăngănit de arme în PSD. Firea lansează un nou atac la Tudose

Intrată în conflict deschis cu premierul Tudose, primarul Gabriela Firea l-a acuzat pe acesta că dă replici din ce în ce mai nepotrivite colegilor săi şi că aspiră să preia conducerea PSD.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a lansat duminică în noi critici la adresa premierului Tudose, opinând că acesta vrea să preia conducerea PSD şi acuzându-l că "într-o emisiune televizată le-a numit penale pe cele două colege ale noastre". Cât despre ea însăşi, Firea a susţinut că nu are nici cea mai vagă intenţie de a se înscrie în cursă pentru funcţie ci îşi doreşte să câştige un al doilea mandat de primar, relatează Hotnews.

"Premierul este cel care a inaugurat această perioadă în care dă replici din ce în ce mai nepotrivite colegilor de partid, începând cu faptul că într-o emisiune televizată le-a numit penale pe cele două colege ale noastre fără să fie o decizie a unei instanţe în acest sens, continuând cu faptul că la informaţia colegului nostru că se va organiza un miting, dumnealui, întrebat de presă, a spus că este din Brăila, nu din Craiova, aş adăuga eu că nu îl interesează mitingurile, continuând cu afirmaţia, tot în faţa presei, că nu a citit declaraţia celor două Camere ale Parlamentului, cu alte cuvinte nu-l interesează opinia domniilor lor de ce nu participă la parada de 1 Decembrie, culminând cu declaraţiile publice negative la adresa unei iniţiative a Primăriei Capitalei şi cu atitudinea arogantă la adresa primarului Capitalei, colega domniei sale", a declarat Firea, citată News.ro.

Nu în ultimul rând, Firea a declarat că i se pare nedrept că premierul Tudose s-a arătat îngrijorat de faptul că Piaţa Victoriei va fi ocupată de un târg de sărbători, iar cei care protestează de obicei acolo nu vor mai avea unde să îşi exprime punctul de vedere, în condiţiile în care anterior premierul i-ar fi spus în privat că se simte agasat de proteste şi de tot mai numeroasele cereri ale sindicatelor de a protesta acolo.

Comentând stenogramele apărute în presă din care reiese că a intrat în conflict cu Tudose pe tema târgului de Crăciun din Victoriei, Firea a susţinut că acestea sunt cenzurate, fiind tăiate anumite lucruri care l-ar fi defavorizat pe premier.

"Pe grupul nostru de Whatsapp unde ne mai comunicăm, ca între colegi, anumite sentimente şi stări, am trimis link-ul cu ştirea care apăruse deja pe toate site-urile, că premierul Tudose îi dă o lecţie Gabrielei Firea, se plasează de partea manifestanţilor, este împotriva primarului. Eu am dat acel link, cu completarea că dacă am ajuns să ne războim între noi nu facem altceva decât să dăm gura de oxigen adversarilor noştri politici. Orice am avea de comunicat ar trebui să o facem direct, nu în spaţiul public. (...) Eu i-am spus că mi se pare ipocrit că acum ceva vreme îmi spunea în privat că este agasat de protestele din Piaţa Victoriei şi de cererile sindicatelor de a face mitinguri, iar public s-a arătat îngrijorat ca cei care ocupă de obicei piaţa nu vor mai avea un loc de exprimare. Mi s-a părut nedrept", a susţinut Firea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne