"Tovarăşa" Firea se alege cu plângere penală pentru Târgul de Crăciun: "A încercat să reducă la tăcere populaţia!"

Protestele din Victoriei şi caracterul lor continuu sunt de notorietate, iar autorităţile sunt conştiente că ele nu vor înceta până când "atentatul" asupra Justiţiei nu va fi oprit. Mai mult, protestele au fost notificate Primăriei. Cu toate acestea, Firea a insistat să meargă înainte cu târgul de Crăciun, îngrădind drepturile cetăţenilor, acuză "România fără ei".
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Asociaţia „România fără ei” a depus o plângere penală împotriva primarului General Gabriela Firea, cu ocazia amplasării târgului de Crăciun, din Piaţa Victoriei, acuzând că demersul primarului General este ilegal. Concret, "România fără ei" o acuză pe Firea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, prin îngrădirea dreptului fundamental de liberă exprimare a opiniilor şi libertatea întrunirilor.

"Asociaţia „România fără ei” a depus o plângere penală împotriva tovarăşei Gabriela Firea, cu ocazia amplasării ilegale a târgului de Crăciun, din Piaţa Victoriei", anunţă organizaţia.

Plângerea este formulată în atenţia Procurorului General şi vizează evenimentele din data de 2 decembrie, când angajaţi ai unor firme şi reprezentanţi ai structurilor din subordinea Primăriei Generale au venit în Piaţa Victoriei, însoţiţi de forţe de ordine pentru a instala “Târgul de Crăciun”, ignorând faptul că pe locul respectiv erau declarate prealabil, conform legii, adunări publice pentru mai multe zile.

Potrivit asociaţiei - care prezintă şi documente în acest sens - Primăria Bucureşti a fost notificată că, în perioada 27 noiembrie - 3 decembrie, în Piaţa Victoriei vor avea loc adunări publice, iar notificarea a fost înregistrată, adunările nefiind interzise nici în termen legal şi nici ulterior prin Dispoziţie a primarului General Gabriela Firea.

Reamintim că România fără ei este iniţiatoare şi a unei campanii de strângere de semnături şi pentru organizarea referendumului de demitere a Gabrielei Firea şi a primarilor şi consilierilor de sectoare.

Redăm plângerea:

"Plângere penală

împotriva Primarului General al Municipiului Bucureşti, dna Gabriela Firea, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, faptă prevăzută şi pedepsită de art.297 Noul Cod Penal prin îngrădirea dreptului fundamental de libera exprimare a opiniilor şi libertatea întrunirilor, drepturi stabilite de art 30 alin (1), respectiv art 39 din Constituţia României dar şi pentru încălcarea prevederilor art 2 alin (1), art 61 alin (2) din Legea 215/2001, ale art 1 alin (1), art 4, art 5 alin (2) din Legea 60/1991. Prevederile legale incidente sunt prezentate în Anexa 1.

Plângerea este formulată cu referire la situaţia creată în Piaţa Victoriei din Bucureşti în ziua de 2 decembrie 2017 dimineaţa când, lucrători ai unor firme şi reprezentanţi ai structurilor din subordinea Primăriei Generale au descins însoţite de forţe de ordine pentru a instala un aşa-zis “târg de Crăciun”, deşi pe locul respectiv erau declarate prealabil, conform legii, adunări publice pentru mai multe zile.

Notificarea a fost înregistrată la Primăria Capitalei cu nr 1579788/24.11.2017.

Aceste adunări nu au fost interzise, nici în termen legal, nici ulterior prin Dispoziţie a primarului general dna Gabriela Firea. Întreaga desfăşurare de forţe este făcută în baza unui protocol încheiat cu încălcarea prevederilor legii 60/1991 cu scopul de a interzice proteste paşnice, desfăşurate conform prevederilor art 39 din Constituţie, în acord cu legea şi jurisprudenţa CEDO în materie. Primarul general aparţinând Partidului Social Democrat a răspuns astfel ordinelor preşedintelui partidului pentru a reduce la tăcere cetăţenii revoltaţi de iminenta decizie a parlamentarilor PSD şi ALDE de a subordona justiţia intereselor ilegitime de partid.

În afară de primarul general au acţionat în complicitate membrii Comisiei de avizare a adunărilor publice din Primăria Capitalei, reprezentanţi ai Ministerului de Interne reprezentând Jandarmeria şi Politia Rutieră şi de ordine publică.

Piaţa Victoriei (scuarul) este un loc fără acces pietonal spre zona aşa-zisului târg de Crăciun, totul fiind un mecanism special gândit care să ducă la restrângerea exercitării unor drepturi prin metode care eludează prevederile art 53 din Constituţie.

În fapt adunările publice din Piaţa Victoriei şi caracterul lor continuu reprezintă un fapt de notorietate publică, dispozitivele de jandarmi din fiecare seară începând cu luna ianuarie 2017 ştiind că protestele nu se vor opri până când atentatul asupra sistemului de justiţie nu va fi oprit. Niciodată în piaţa Victoriei nu a fost organizat un Târg de Crăciun, totul reprezintă un abuz al primarului general pentru a reduce la tăcere populaţia conştientă de pericolul pe care îl reprezintă actuala majoritate pentru democraţie prin promovarea unor acţiuni ce nu au făcut obiectul campaniei electorale şi nu sunt cuprinse în programul de guvernare.

Solicităm anchetarea cu maximă celeritate a acestor fapte de natură a suprima drepturi fundamentale: libera întrunire şi libertatea de exprimare a opiniilor.

Reamintim că ieri, în ciuda valurilor de indignare declanşate în spaţiul public, primăriţa PSD a Capitalei, Gabriela Firea, a insistat să meargă mai departe cu instalarea târgului de Crăciun în Piaţa Victoriei. Intenţiile ei s-au izbit de determinarea protestatarilor de a nu permite confiscarea Pieţei, într-un final, Firea anunţând că va renunţa la târg. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

Mai amintim în context context că la rândul său, primăriţa PSD a Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat sâmbătă, în direct la Antena 3, că va depune plângeri penale împotriva protestatarilor "care se fac vinovaţi de distrugerea bunurilor municipalităţii", dar şi împotriva autorităţilor care nu i-au împiedicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne