Război total în PSD. Tudose, acuzat de Firea că e omul serviciilor şi vrea să-i fure partidul lui Dragnea

Tensiunile din PSD au răbufnit din nou în public. Prim-ministrul Mihai Tudose şi primăriţa Gabriela Firea se află acum în mijlocului unui scandal de proporţii presărat cu acuzaţii grave.
Gabrieal Firea
Gabrieal Firea (Mihut Savu / Epoch Times)

Premierul Mihai Tudose ar fi în campanie electorală pentru preluarea şefiei PSD din mâinile lui Liviu Dragnea. Mai mult, el ar face parte şi din categoria "acoperiţilor" care au ordin pe unitate de la Servicii. Acuzaţiile nu vin din opoziţie, ci chiar de la primăriţa PSD a Capitalei, Gabriela Firea.

În urmă cu două zile, premierul îi reproşa primăriţei Firea, prin intermediul presei, că decizia sa de a organiza un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei - loc unde se protestează practic seară de seară împotriva coaliţiei de guvernare - este una neinspirată.

Stenogramele

În seara cu pricina, pe grupul de Whatsapp al comunicatorilor PSD a avut loc o discuţie contondentă între Firea şi Tudose, iar stenogramele s-au "scurs" ulterior în presă, publicaţii DC News şi stiripesurse.ro aruncând bomba în spaţiul public.

"Aveţi o misiune dificilă la guvernare şi Dvs va coborâţi de la înălţimea funcţie printre bieţii aleşi locali-cei care se ocupă de festivaluri, târguri... aţi uitat când mă întrebaţi de ce nu montăm o statuie în Piaţa Victoriei, să avem un proiect de regenerare urbană, că v-aţi săturat de gălăgia #rezist în piaţă? Sau când m-aţi certat pentru că nu care cumva să aprob mitingurile sindicaliştilor în faţa guvernului, pentru că nu se mai poate lucra? Eu nu am uitat! E bine, totuşi, să nu ne credem invincibili şi să nu călcăm totul în picioare, la umbra unei poziţii efemere în stat... Succes mâine la paradă, în tribuna oficială! Nu uitaţi umbrela! Vă plouă!", i-a scris primăriţa lui Tudose.

Primăriţa i-a mai reproşat lui Tudose că a atacat-o prin intermediul presei, precum şi faptul că depune eforturi pentru a stopa toate proiectele comune Guvern-Primăria Capitalei.

"Dl. Iohannis e în campanie electorală pentru prezidenţiale, dv. sunteţi în campanie electorală pentru preluarea PSD. Nu negaţi, este inutil, o ştiu şi o simt tot mai mulţi colegi. Dumneavoastră sunteţi de la Brăila şi nu de la Craiova [referire la declaraţia ironică a premierului privind neparticiparea sa la mitingul de susţinere PSD - n.r.], dvs nu ştiţi ce este statul paralel, deşi nu aţi avut curajul săspuneţi asta în Comitetul Executiv, dvs numiţi penale două colege, dvs nu vă coborâţi să citiţi scrisoarea preşedinţilor Parlamentului, pe dvs nu vă îngrijorează situaţia ministrului de Interne care nu v-a sunat şi, deci, subiectul nu există, dvs aveţi agendă şi program paralele faţă de din ce în ce mai mulţi dintre noi", a precizat Firea pe Whatsapp.

În acelaşi timp, primăriţa îi reproşează lui Tudose că, într-o zi când Dragnea nu era la Parlament, a venit inopinat la parlamentarii PSD pentru a discuta despre nevoile şi nemulţumirile lor, context în care i-a transmis că nu îi urează succes în această campanie internă de preluare a PSD.

Când Tudose a încercat să detensioneze atmosfera cu o glumă şi a făcut apel la unire, discuţia având loc înainte de 1 decembrie, Firea i-a replicat: "Nu putem fi uniţi cu cei care au ordin pe unitate, suntem civili. Şi nu ne amuză cumpenele prin care trece echipa noastră".

Atac via Antena 3

În urma protestelor de sâmbătă din Piaţa Victoriei care au determinat-o vrând nevrând să mute târgul din faţa Guvernului, primăriţa a intrat în direct la Antena 3 şi l-a acuzat pe Tudose că a găsit "o manieră incorectă şi necolegială" de a o "admonesta public" pentru o decizie care a fost luată de instituţiile subordonate Primăriei Capitalei.

"Precizez faptul că în prima parte a zilei au apărut incomplete (stenogramele), ulterior au fost completate. Cred că au murit prea mulţi români la Revoluţie, cei mai mulţi tineri, pentru a ne mai fi frică de ceva şi a nu ne exprima punctul de vedere dacă este susţinut cu argumente, fie că suntem la o televiziune, fie că suntem, cum este cazul meu, la primărie sau în cadrul partidului. Am ajuns la situaţia în care să îmi exprim un punct de vedere care poate nu a convenit după ce domnul prim ministru a găsit o manieră incorectă, consider, şi necolegială de a mă admonesta public pentru o decizie care a fost luată de instituţiile subordonate primăriei", a declarat Firea, citată de Agerpres.

Primăriţa susţine că s-ar fi aşteptat ca premierul să îi dea un telefon sau să îi solicite o întâlnire, dacă avea ceva să îi comunice.

"Mă aşteptam dacă avea ceva de comunicat şi o opinie, este dreptul domniei sale la opinii, colegial să îmi dea un telefon sau să îmi solicite o întâlnire. Consider că PSD are răspundere în faţa tuturor românilor, trebuie să aplice programul de guvernare, iar acest război care se creează PSD contra PSD nu ne ajută pe noi deloc, ci dimpotrivă le dă muniţie adversarilor noştri. Sper că din acest moment domnul prim-ministru să înţeleagă faptul că o manieră colegială şi corectă de comunicare cu noi, colegii săi, încă colegii săi, trebuie fie una directă, nu cu apropouri, insinuări şi ironii prin presă. Este lucrul cel mai urât care se poate întâmpla, între colegi cel puţin", a punctat Firea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne