Carmen Dan se activează. O asigură pe Gabriela Firea de întreg sprijinul MAI. Şi o contrazice

Ministrul de Interne a dispus verificări cu privire la modul în care structurile subordonate MAI şi-au îndeplinit atribuţiile ce le revin în Piaţa Victoriei, unde protestatarii au intervenit pentru a opri instalarea Târgului de Crăciun şi o asigură pe Gabriela Firea de întreaga sa disponibilitate.
Carmen Dan(MAI),
Carmen Dan(MAI), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a dispus verificări cu privire la modul în care structurile subordonate MAI şi-au îndeplinit atribuţiile ce le revin cu ocazia evenimentelor ce au avut loc sâmbătă, 2 decembrie, în Piaţa Victoriei din Capitală, unde protestatarii au împiedicat instalarea echipamentelor aferente târgului de Crăciun dorit de primarul Gabriela Firea.

"Sâmbătă, 2 decembrie a.c., reprezentanţii conducerii Ministerului Afacerilor Interne au avut o întâlnire de lucru cu cei ai Primăriei Capitalei cu privire la imposibilitatea desfăşurării activităţilor de organizare a unui eveniment public autorizat, în Piaţa Victoriei.

În urma analizării incidentelor care au avut loc în Piaţa Victoriei au rezultat următoarele concluzii: o autoritate publică, respectiv Primăria Capitalei, a fost împiedicată să desfăşoare o activitate autorizată, mai multe persoane au intervenit asupra unor bunuri care nu le aparţineau riscând deteriorarea acestora, iar o persoană a suferit vătămări corporale.

În consecinţă, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a dispus verificări cu privire la modul în care structurile subordonate MAI şi-au îndeplinit atribuţiile ce le revin, conform legii.

Ministrul Afacerilor Interne o asigură pe doamna Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, de întreg sprijinul Ministerului Afacerilor Interne şi de întreaga sa disponibilitate în colaborarea instituţională în scopul continuării activităţilor în interesul public şi în menţinerea siguranţei cetăţeanului", transmite MAI.

Anunţul MAI vine în contextul în care primarul general Gabriela Firea a ameninţat că va depune plângeri penale împotriva protestatarilor pentru distrugerea bunurilor municipalităţii, dar şi împotriva autorităţilor care nu au intervenit la timp. Din comunicatul MAI reiese însă că protestatarii au riscat deteriorarea bunurilor municipalităţii, NU că le-au distrus, ministerul contrazicând-o, practic, pe Firea.

Reamintim că ieri protestatarii s-au opus planului Primăriei de a ocupa Piaţa Victoriei cu un Târg de Crăciun. Potrivit acestora, intenţia Gabrielei Firea de a face târg exact în locul devenit epicentrul protestelor rezist, în condiţiile în care în Capitală sunt organizate alte două târguri, este o tentativă de a ocupa Piaţa şi de le interzice cetăţenilor dreptul la libera exprimare. Mai multe informaţii pe acests subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne