Gabriela Firea devine internaţională. Presa străină scrie despre răposatul ei târg de Crăciun

Primarul General al Capitalei îşi câştigă notorietate internaţională. Nu neapărat în direcţia dorită de ea, subiectul intrat în atenţia mass-mediei străine fiind Târgul de Crăciun pe care ea a insistat să îl organizeze fix pe locul protestelor anti-corupţie. Şi, odată cu Târgul, în atenţia cititorilor străini sunt readuse şi modificările legilor Justiţiei.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Vestea că insistenţa Gabrielei Firea de a continua cu ideea transformării Pieţei Victoria în Târg de Crăciun s-a izbit de opoziţia societăţii civile a devenit de notorietate internaţională. Reuters, preluat ulterior şi de New York Times, relatează despre evenimentele petrecute sâmbătă lângă Guvern, unde protestatarii au oprit lucrările de instalare a târgului.

Astfel, Reuters arată că Victoriei este locul unde au avut loc mari proteste, declanşate de intenţia PSD de a dezincrimina anumite fapte de corupţie şi că de la începutul anului şi până acum în locul pe care Firea, persoană importantă în partid, au tot avut loc proteste de amploare.

Pe reţelele sociale se anunţaseră şi alte demonstraţii în respectivul loc, declanşate de intenţia Parlamentului de a adopta modificările legilor Justiţiei criticate de mii de magistraţi, de preşedintele Iohannis, de Comisia Europeană şi de Departamentul de Stat al SUA, mai aminteşte Reuters, care nu uită să menţioneze că inclusiv premierul Tudose (coleg de partid cu Firea) a declarat că decizia organizării unui protest în Piaţa Victoriei nu e cea mai inspirată idee.

Despre evenimentele de ieri a scris - mai pe scurt - şi euronews.

Reamintim că ieri, în ciuda valurilor de indignare declanşate în spaţiul public, primăriţa PSD a Capitalei, Gabriela Firea, a insistat să meargă mai departe cu instalarea târgului de Crăciun în Piaţa Victoriei. Intenţiile ei s-au izbit de determinarea protestatarilor de a nu permite confiscarea Pieţei, într-un final, Firea anunţând că va renunţa la târg. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici