Wolfgang Schäuble: ”După Brexit nu este momentul potrivit pentru mai multă integrare”

După şocul Brexitului, pentru a recâştiga încrederea popoarelor europene, Uniunea Europeană trebuie să abordeze urgent problemele concrete, nu să se lanseze în viziuni măreţe asupra viitorului, a declarat Ministrul german de finanţe, Wolfgang Schaeuble, pentru ziarul Welt am Sonntag.
Ministrul german al finanţelor, Wolfgang Schaeuble. (Captură Foto)
Matei Dobrovie
06.07.2016

”În loc să începem dezbateri despre modificări ale tratatelor sau despre reformele instituţionale, ar trebui mai degrabă să progresăm rapid şi pragmatic' în probleme precum criza refugiaţilor, şomajul în rândul tinerilor, politica energetică comună şi alte chestiuni concrete”, a afirmat oficialul german.

”Nu este momentul potrivit pentru mari viziuni. Situaţia este atât de gravă încât trebuie să încetăm să jucăm obişnuitele jocuri cu Europa şi cu Bruxellesul. UE se află în faţa unui test crucial, probabil cel mai important din istoria ei. Eu sunt în principiu pentru mai multă integrare în Europa, dar nu este momentul potrivit. În faţa demagogiei şi euroscepticismului tot mai răspândite, Europa pur si simplu nu mai poate continua ca şi până acum”, a susţinut ministrul german de finanţe.

În opinia sa ”vremea predicilor politice despre Europa a trecut. Trebuie să acţionăm, nu să ne mulţumim cu vorbe mari, să le arătăm cetăţenilor europeni că Europa face o diferenţă”.

Declaraţiile sale survin după ce Wolfgang Schäuble a criticat dur iniţiativa ministrului de Externe german Frank Walter Steinmeier de a prezenta un document comun cu omologul său francez, care prevede mai multă integrare, grupului de state fondatoare UE, crescând astfel diviziunile dintre noile şi vechile state membre.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor