Voronin declara ca Moldova nu se va uni cu Romania

Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin (d), crede ca Basarabia nu se va reuni niciodata cu Romania. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
30.08.2006

Intr-un interviu acordat Biroului din Chisinau al postului de radio BBC, presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a declarat ca tara sa nu se va uni niciodata cu Romania.

"Nici Moldova in ansamblu, nici o parte a ei nu va intra niciodata in componenta Romaniei. Noi nu ne-am ales pentru asta drumul independentei", a spus Voronin, comentand recentele declaratii ale presedintelui Romaniei, Traian Basescu, cu privire la o posibila unire a Romaniei cu Moldova in cadrul Uniunii Europene.

In opinia sefului statului moldovean, varianta intrarii Moldovei in componenta Romaniei "este categoric exclusa atat in prezent, cat si atunci cand Moldova va deveni membra a UE".

"In ceea ce ma priveste, eu nu am avut si nu pot avea reactii negative la declaratiile lui Basescu. Mai mult decat atat, personal sunt constient de faptul ca el le-a facut cu cele mai bune intentii, chiar tinand seama de relatiile noastre personale, care sunt foarte bune. Faptul ca aceste declaratii nu au fost puse de acord cu noi si ca noi le-am aflat de la jurnalisti este deja o alta treaba", a spus presedintele Moldovei.

(Bazat pe stiri furnizate de RADOR)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor