"Voi face plângere la Poliţie" - Nicuşor Dan, o nouă conferinţă bruiată cu maşinile de gunoi de PSD

(Screenshot)
Andrei Popescu
18.06.2020

Nicuşor Dan, candidatul PNL-USR la Primăria Capitalei, a avut parte, joi, de o nouă conferinţă de presă bruiată de PSD. De această dată interferenţa nu a fost comisă de viceprimarul Aurelian Bădulescu, ci de maşini de gunoi aparţinând Primăriei Sectorului 5.

Pe durata conferinţei de presă, şoferii maşinilor de gunoi au claxonat şi au ambalat motoarele pentru a-i acoperi pe Nicuşor Dan şi ceilalţi participanţi la eveniment.

Mai mult, la un moment dat, o maşină folosită pentru dezinfectarea străzilor a trecut prin zonă şi i-a stropit cu apă pe jurnalişti.

“Am venit aici să vorbim de dezvoltare, de metroul de suprafaţă, de locuri de muncă, am venit să vorbim de conexiunea cu Măgurele, despre centre de afaceri. Iată PSD-ul mineriadelor, PSD-ul lui 10 august, nu e în stare să asculte punctul de vedere contrar”, a afirmat Nicuşor Dan.

La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj al Poliţiei Locale şi Nicuşor Dan s-a îndreptat spre acesta pentru a-i reproşa că nu a semnalat “grava perturbare a ordinii publice”.

Între cei doi a avut loc un scurt dialog:

Poliţist: Suntem pe domeniul public, dar în mijlocul străzii.

Nicuşor Dan: Dumneavoastră apăraţi ordinea publică. Aceşti oameni tulbură ordinea publică.

Poliţist: Domnule deputat, poftiţi pe trotuar.

Nicuşor Dan: Dumneavoastră apăraţi ordinea publică? Aţi chemat poliţia, secţiunea de ordine publică?

De asemenea, Nicuşor Dan a susţinut că va face plângere la Poliţie împotriva primarului Sectorului 5, Daniel Florea, împotriva companiei de salubritate care aparţine Sectorului 5 şi împotriva Poliţiei Locale a Sectorului 5 pentru că au perturbat liniştea publică printr-o acţiune deliberată.

“Ar fi trebuit poate să sunăm la 112 la începutul conferinţei. Fără îndoială [că voi face o plângere pentru ce s-a întâmplat aici – n.r.]. E vorba de o tulburare a liniştii publice care a fost asigurată cu concursul Poliţiei Locale a Sectorului 5. Poliţia trebuia să constate că există o tulburare a liniştii publice, prin zgomotul făcut de aceste utilaje, să cheme secţiunea de ordinea publică din Poliţia Locală Sector 5 care să restabilească ordinea”, a declarat Nicuşor Dan după plecarea poliţistului.

Întrebat cum vede acest tip de acţiuni, Nicuşor Dan a susţinut că este vorba de filonul comunist din PSD şi că bucureştenii vor putea face distincţie între cei care respectă democraţia şi cei care nu o respectă.

“E PSD-ul. Este filonul comunist din PSD. PSD-ul care nu acceptă ca cineva să aiba un alt punct de vedere decât al lui. Sunt mineriadele, 10 august, când bucureştenii au fost bătuţi pentru că şi-au exprimat un alt punct de vedere. Ăsta este PSD-ul. Probabil ne vom mai întâlni cu situaţia asta, însă cred că bucureştenii vor şti să facă diferenţa între cine vorbeşte de civilizaţie şi cine nu este în stare să aibă un minim respect faţă de democraţie, faţă de dreptul la libera exprimare”, a precizat deputatul, adăugând că maşinile de gunoi care au bruiat conferinţa de presă sunt platite de Primăria Sectorului 5, mai exact de către cetăţenii acestui sector prin taxele lor.

Reamintim că, pe data de 5 iunie, Aurelian Bădulescu s-a autoinvitat la o conferinţă de presă susţinută de Nicuşor Dan şi a încercat în mod constant să îl bruieze pe contracandidatul Gabrielei Firea, care făcea bilanţul celor patru ani de mandat ai primarului general. De altfel, pentru a-l ridiculiza pe Nicuşor Dan, Bădulescu a adus cu el un dulăpior, cu mesajul că a stat închis într-unul, în ultimele trei luni. S-a ajuns chiar la îmbrânceli. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor