Stanislav Pavlovschi se retrage din politică: Nici pe timpurile lui Plahotniuc nu au existat atâtea încercări de a mă reduce la tăcere

Stanislav Pavlovschi, vicepreşedinte a Platformei DA
Stanislav Pavlovschi, vicepreşedinte a Platformei DA (facebook.com/Stanislav Pavlovschi)

Vicepreşedintele partidului Platforma DA Stanislav Pavlovschi a anunţat că se retrage din activitatea politică deoarece obiectivele pentru care a luptat sunt realizate şi „eu, sincer şi nesilit de nimeni, consider că misiunea mea în sfera politicului este îndeplinită”.

Acesta a scris luni, 16 septembrie, pe pagina sa de Facebook, că a fost apolitic de-a lungul anilor dar s-a angajat în această activitate la propunerea liderului Platformei DA, Andrei Năstase, punându-şi în faţă trei sarcini de bază: debarcarea pe calea prevăzută de Constituţie a regimului uzurpator, promovarea tineretului în poziţii cheie în stat şi reformarea profundă a sistemului de drept din Republica Moldova.

În opinia fostului politician, la acest moment, situaţia din R. Moldova a revenit la normalitate de aceea va continua să activeze „într-o capacitate mai specifică mie”, în calitate de jurist, avocat, specialist în domeniul protecţiei drepturilor omului şi activist civic.

De menţionat că, deşi Stanislav Pavlovschi a mulţumit colegilor de partid şi lui Andrei Năstase, el nota duminică pe contul său de Facebook că „nici pe timpurile lui Plahotniuc nu au existat atât de multe încercări să mă reducă la tăcere, cum sunt acum. Nu au reuşit cei de la Plaha. Nu veţi reuşi nici voi!”.

În concluzie, fostul judecător la CEDO a recomandat autorităţilor de la Chişinău că dacă vor să scape de critica sa atunci să facă lucruri concrete. „Altă cale nu există! Voi sunteţi plătiţi din contul impozitelor, achitate inclusiv şi de către mine. Eu vreau să fiu sigur că banii sunt utilizaţi eficient!”