Vladimir Putin exclude posibilitatea legalizării căsătoriilor homosexuale în Rusia

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Getty Images)

Preşedintele Vladimir Putin a declarat joi, că Rusia nu va legaliza căsătoriile homosexuale atâta timp cât el va fi la Kremlin.

Putin a susţinut că nu va permite ca noţiunea tradiţională de mamă şi tată să fie înlocuită de binomul „părintele numărul 1” şi „părintele numărul 2”.

„În ceea ce priveşte „părintele numărul 1” şi „părintele numărul 2”, am vorbit deja public despre acest lucru şi îl voi repeta din nou: atât timp cât sunt preşedinte, acest lucru nu se va întâmpla. Vor fi tată şi mamă ”, a declarat Putin.

Pe parcursul celor două decenii de când se află la putere, Putin a menţinut o abordare tradiţională în ceea ce priveşte familia şi a căutat să îndepărteze Rusia de valorile occidentale liberale, inclusiv atitudinea faţă de homosexualitate şi schimbarea genului.

Putin a făcut comentariile în cadrul unei întâlniri cu o comisie de stat, în care se discutau modificările Constituţiei Rusiei.

Comisia a fost înfiinţată luna trecută, după ce Putin a anunţat schimbări majore ale sistemului politic din Rusia, care sunt considerate un mod de a menţine puterea pe o perioadă nedefinită, după plecarea programată din funcţie în 2024.

Putin a fost rugat să comenteze o propunere de adăugare a unei declaraţii în Constituţie care să definească instituţia căsătoriei ca uniune între un bărbat şi o femeie.

"Nu trebuie decât să ne gândim în ce fraze şi unde să facem asta", a răspuns el.

În comentarii separate în timpul întâlnirii, Putin a spus că a susţinut ideea ca în Constituţie să se prevadă ca Rusia să nu renunţe la orice parte a teritoriului său, o mişcare de natură să irite Japonia şi Ucraina, care au dispute teritoriale cu Moscova: Insulele Kurile cu Japonia şi Crimeea, invadată în 2014, cu Ucraina.

Rusia şi Japonia au purtat discuţii cu privire la dispută, care a împiedicat semnarea unui tratat de pace după cel de-al Doilea Război Mondial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe