Virusul Wuhan - Rusia bagă în carantină un diplomat chinez

Criză cauzată de virusul Wuhan în China
Criză cauzată de virusul Wuhan în China (Hector Retamal/AFP via Getty Images)

Autorităţile ruse au plasat în carantină un diplomat, pentru a limita eventuala răspândire a virusului Wuhan, a declarat agenţia Interfax luni.

Consulul general Cui Shaochun a ajuns joi în oraşul Ekaterinburg, din Urali, pentru a-şi ocupa noul post, dar i s-a comunicat că trebuie să rămână în carantină două săptămâni, conform unei declaraţii a Ministerului rus de Externe.

Consulatul chinez din Ekaterinburg nu a răspuns solicitărilor de comentarii.

Rusia a raportat două cazuri de coronavirus şi a izolat sute de ruşi şi chinezi, pentru a reuşi să controleze epidemia care face ravagii în China.

Aproape 150 de persoane evacuate din epicentrul focarului - oraşul Wuhan - au fost plasate în carantină în Siberia.

Peste 100 de cetăţeni chinezi sunt de asemenea în carantină într-un sanatoriu din Ekaterinburg sau într-un dormitor dintr-un oraş apropiat.

China a eşuat să stăvilească epidemia, care a ajuns duminică seara în Capitala Beijing. Oraşul Shanghai a fost şi el băgat în carantină la scurt timp după impunerea unor măsuri asemănătoare asupra unei mari părţi din conglomeratul urban care reprezintă capitala Chinei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe