Rusia extinde arestul investitorului Michael Calvey până pe 13 mai

Michael Calvey arestat la Moscova
Michael Calvey arestat la Moscova (Andrey Rudakov/Bloomberg via Getty Images)

Un tribunal din Moscova a decis luni să prelungească până pe 13 mai arestarea la domiciliu a investitorului american Michael Calvey, un director al grupului Baring Vostok, care se confruntă cu acuzaţii de delapidare, a declarat un oficial al firmei.

Calvey, printre cei mai respectaţi oameni de afaceri străini din Rusia, împreună cu alţi directori ai grupului au fost reţinuţi în februarie 2019. Ei au negat infracţiunile şi au declarat că acuzaţiile împotriva lor sunt folosite pentru a face presiuni asupra lor într-o dispută de afaceri privind controlul asupra Vostochni Bank.

Cazul împotriva lui Baring Vostok a zguduit comunitatea de afaceri a Rusiei şi a determinat mai mulţi oficiali şi oameni de afaceri proeminenţi să îşi exprime îngrijorările cu privire la tratamentul aplicat oamenilor de afaceri de către Kremlin, la presiunea unor oligarhi ruşi.

De asemenea, instanţa a decis luni să deblocheze 2,5 miliarde de ruble (39 milioane USD) în acţiuni Vostochni Bank care au fost îngheţate ca parte a cazului, a declarat reprezentantul Baring Vostok.

Acţiunile sunt deţinute de Evison Holdings, o filială a lui Baring Vostok, a declarat reprezentantul.

De asemenea, tot luni, i-a fost prelungită arestarrea la domiciliu a colegului francez al lui Calvey, Phillipe Delpal, tot până la 13 mai.