Vladimir Putin a ajuns la 63,71% din voturi după numărarea a 99,5% din sufragii

Vladimir Putin. (ALEXEY DRUZHININ/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
05.03.2012

Vladimir Putin a ajuns la 63,71% din voturi după numărarea a 99,5% din sufragii, a anunţat luni Vladimir Churov, preşedintele Comisiei Electorale Centrale.

“Potrivit datelor preliminare, Vladimir Vladimirovici Putin a fost ales preşedinte al Rusiei”, a declarat Churov, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele CEC a respins plângerile organizaţiilor care au reclamat faptul că foarte mulţi observatori nu au fost lăsaţi să observe procesul electoral. El a precizat că doar 77 dintre cei peste 300.000 de observatori au fost împiedicaţi să-şi exercite meseria.

În prima sa apariţie publică după închiderea urnelor, în mijlocul susţinătorilor săi din centrul Moscovei, Putin, cu lacrimi în ochi, le-a spus celor care l-au votat că au câştigat o luptă deschisă şi onestă. El a declarat ulterior că lacrimile nu erau de emoţie, ci din cauza vântului.

Peste 100.000 de susţinători ai lui Putin s-au strâns în apropiere de Kremlin, fluturând drapele şi pancarte, la un concert organizat pentru a sărbători victoria.

Printre sloganurile înscrise pe pancarte scrie "Putin - preşedintele nostru" şi "Credem în Putin", dar se pare că unora dintre participanţi li s-a ordonat să iasă în stradă.

Măsurile de securitate au fost consolidate la Moscova, unde 6.000 de poliţişti suplimentari au fost aduşi din alte oraşe

Într-o primă apariţie scurtă, Putin, însoţit de preşedintele în exerciţiu Dmitri Medvedev, viitorul său premier, le-a mulţumit susţinătorilor săi "din toate colţurile" ţării. "V-am promis că vom câştiga şi am câştigat", a spus el. "Glorie Rusiei", a adăugat premierul.

"Am câştigat o luptă deschisă şi onestă. Am dovedit că nimeni nu ne poate impune nimic", a adăugat el.

Ulterior, el a dat asigurări că toate promisiunile făcute în campanie vor fi îndeplinite după se va instala din nou la Kremlin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor