Vlad Alexandrescu, în cursa pentru parlamentare din partea USR. Nicuşor Dan se declară "onorat"

Fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, a decis să facă oficial pasul în politica de partid şi să intre în cursa pentru alegerile parlamentare.
Vlad Alexandrescu,  Nicuşor Dan şi Dan Maşca
Vlad Alexandrescu,  Nicuşor Dan şi Dan Maşca (Epoch Times România)

Fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, s-a înscris în Uniunea Salvaţi România şi va candida la alegerile parlamentare, a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul partidului Nicuşor Dan, care se declară "onorat" de acest lucru.

"Aceasta este vestea bună, după o perioadă în care am lucrat împreună şi am colaborat semnificativ pentru programul USR pentru cultură, m-am decis să fac acest pas pentru că am foarte multe idei din perioada mandatului de ministru al Culturii. Cred că în acest moment reforma instituţiilor de cultură şi a celor ce au grijă de patrimoniul românesc este foarte importantă.

Mi-am depus toată energia în favoarea ei în perioada mandatului de minstru şi probabil că la un moment dat s-a ajuns la prea mult pentru acea perioadă scurtă şi delicată din punct de vedere a susţinerii parlamentare. M-am lovit de opoziţie din partea unor partide politice din Parlament şi de aceea cred că e important să am sprijin parlamentar pentru a încerca să promovez mai departe toate mecanismele pe care USR le va dobândi, să le sprijin mai departe şi să încerc sa le găsesc un drum", a declarat Vlad Alexandrescu.

Potrivit fostului ministru al Culturii, există o nevoie foarte mare de reformă foarte mare în societatea românească iar în bună parte această nevoie a fost simţită de artişti.

"Artiştii caută şi au găsit deja soluţii prin artă, ei le propun prin artă, prin fenomenele cele mai complexe de conştiinţă şi de manifestare a ei. Cred că e vital să-i ascultăm, să le dăm un loc în societate, să le dăm un statut al artistului şi cred că e foarte important ca această reformă a instituţiilor publice de cultură să se facă cu consultarea artiştilor din sectorul independent.

Sunt convins că există o convergenţă între USR şi această reformă care porneşte de la firul ierbii, sunt convins că s-a format un fel de sinteză între dorinţa de reformă a oamenilor şi formele imaginate şi promovate de artişti prin toate mijloacele lor", a opinat Vlad Alexandrescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne