Visul protestatarilor prinde contur în instanţă: Cererea de dizolvare a PSD-ALDE îşi urmează cursul
alte articole
Cererea de dizolvare a PSD şi ALDE iniţiată de Irina Chicoş, româncă din diaspora, a fost acceptată de Tribunalul Bucureşti, care a stabilit şi primul termen - data de 3 aprilie.
"Cererea de dizolvare PSD- ALDE depusă la Tribunalul Bucureşti (dosar 3721/3/2018) a fost acceptată iar primul termen de audienţă e pe 3 aprilie. Se pot alătura nouă prin Cerere de intervenţie toate persoanele, grupările civice, instituţiile care ne pot aduce noi declaraţii şi probe. Cred că acest proces devine necesar, mai ales după congresul PSD din 10 martie, unde am fost mai mult decât uimiţi de anunţurile făcute de liderii PSD, de mobilizarea forţelor de ordine, şi de îngrădirea accesului la zonele imediat apropiate", a declarat Irina Chicoş, pentru Epoch Times.
Reamintim că pe 15 ianuarie, chiar în ziua în care social-democraţii şi-au dat jos cel de al doilea premier, Irina Chicoş a depus, prin avocat, la Tribunalul Bucureşti, o cerere de desfiinţare a PSD şi ALDE. Irinei, româncă stabilită la Roma, i s-au alăturat alţi circa 80 de petenţi.
Referitor la motivaţia Irinei Chicoş, aceasta susţine că, deşi trăieşte departe de casă şi nu intenţionează să se mai întoarcă aici, vrea să facă ceva pentru ţara ei, unde, PSD şi ALDE, crede ea, vor rupe ţara în două şi o vor face praf. Potrivit Irinei, în loc să lucreze pentru popor, cele două formaţiuni acţionează împotriva intereselor acestuia.
Irina arată în cererea sa că art.41 din Legea 47/1992 stipulează că ”(1) Partidele politice pot fi declarate neconstituţionale în cazurile prevăzute de art.40 alin.(2) din Constituţie, republicată, şi susţine că PSD şi ALDE au încălcat grav prevederile respectivului articol, motiv pentru care cere desfiinţarea lor:
"Au fost încălcate în mod flagrant prevederile art. 40 alin 2 şi alin 4 din Constituţia României care prevăd următoarele: “Partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale” - se precizează în cerere.
Românca mai arată în cerere că PSD şi ALDE duc un război împotriva statului de drept prin instabilitatea legislativă şi lipsa de predictibilitate a politicii generale economice şi legislative.
De asemenea, Irina mai acuză că în "anul 2014 în cadrul scrutinului pentru alegerea Preşedintelui României, în mod activ PSD şi liderii partidului, prin intermediul miniştrilor de externe de la acea vreme Titus Corlăţean şi Teodor Meleşcanu, au împiedicat votul românilor din Diaspora. Singura entitate care a avut de câştigat din împiedicarea votului a cel puţin câteva zeci de mii de cetăţeni români a fost PSD, care a încercat să deturneze procesul electoral democratic, în interes propriu, pentru câştigarea alegerilor, în detrimentul cetăţenilor români, fără a ţine seama de votul majorităţii."
Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici