Cererea de dizolvare a PSD şi ALDE, pe masa instanţei: "Mă motivează datoria faţă de cei 1600 de morţi din ’89!"
alte articole
Luni, zi în care social-democraţii şi-au dat jos cel de al doilea premier, la Tribunalul Bucureşti a fost depusă o cerere de desfiinţare a PSD şi ALDE. Demersul este iniţiat de Irina Chicoş, o româncă stabilită la Roma. Deşi trăieşte departe de casă şi nu intenţionează să se mai întoarcă aici, Irina vrea să facă ceva pentru ţara ei pe care o vede în pericol, căci, susţine ea, în loc să lucreze pentru popor, cele două formaţiuni acţionează împotriva interselor acestuia. Mai mult, Irina se simte datoare celor care şi-au dat sângele în '89 pentru ca românii să trăiască liberi, într-o ţară democratică.
"(Mă motivează n.r.) datoria faţă de cei 1600 de morţi din ’89 care au murit degeaba pentru că poporul român oricum nu a înţeles nimic şi nu a schimbat nimic; (avem n.r.) un stat care merge din ce în ce mai rău, un partid care-şi dărâmă guvernele din 6 în 6 luni pentru interesele unui corupt ca Dragnea, care numai ca să scape el de puşcărie mai eliberează şi ceilalţi puşcăriaşi din România... în rest, să ne ajute Dumnezeu să ieşim afară la liman cu ei!", a explicat Irina Chicoş pentru Epoch Times. Totodată, românca a lansat un apel către cetăţenii interesaţi de soarta ţării să i se alăture şi să depună şi ei plângeri similare la Tribunal, devenind parte civilă, căci altfel se mişcă lucrurile când mulţi oameni cer acelaşi lucru.
Irina Chicoş arată în cererea sa că art.41 din Legea 47/1992 stipulează că ”(1) Partidele politice pot fi declarate neconstituţionale în cazurile prevăzute de art.40 alin.(2) din Constituţie, republicată, şi susţine că PSD şi ALDE au încălcat grav prevederile respectivului articol, motiv pentru care cere desfiinţarea lor:
"Au fost încălcate în mod flagrant prevederile art. 40 alin 2 şi alin 4 din Constituţia României care prevăd următoarele: “Partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale” - se precizează în cerere.
Cum au încălcat PSD şi ALDE principiile statului de drept şi a suveranităţii? În multe feluri, consideră românca, în opinia căreia inclusiv Parlamentul funcţionează ilegal, motiv pentru care cere Tribunalului Bucureşti să constate ilegalitatea şi neconstituţionalitatea procesului legislativ al actualului Parlament şi să le ceară aleşilor să ramburseze îndemnizaţiile primite.
Astfel, Irina reaminteşte că la referendumul din 2009 au participat peste 80 % dintre românii cu drept de vot, care au cerut Parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari. Potrivit legilor, Parlamentul era obligat să schimbe toată legislaţia aferentă pentru a respecta decizia populară, lucru care nu s-a întâmplat.
În opinia Irinei, alegerile în urma cărora PSD şi ALDE au ajuns să conducă destinele ţării nu sunt legale, căci, deşi potrivit Constituţiei, poporul este suveran, voinţa cetăţenilor de a avea Parlament unicameral cu 300 de aleşi nu a fost respectată iar alegerile s-au organizat pentru un Parlament bicameral şi cu peste 500 de aleşi. În consecinţă, PSD şi ALDE au ajuns la putere în urma unor alegeri ilegale şi trebuie desfiinţate. Mai mult, întrucât "aleşii" au intrat ilegal în Parlament, prin nesocotirea voinţei poporului, îndemnizaţiile primite de aceştia trebuie recuperate, mai arată iniţiatoarea demersului.
"PSD (Partidul Social-Democrat) şi ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor) acţionează împotriva suveranităţii exprimate de popor prin referendumul din 2009 pentru că nu au implementat rezultatul acestui referendum fiind majoritari în componenenţa guvernului şi a parlamentului", precizează Irina Chicoş în cererea de dizolvare a celor două formaţiuni.
Românca mai arată în cerere că interesul Parlamentului care dă legi pe bandă rulantă intră în contradicţie cu cel al poporului român. Astfel, prin ploaia de legi date de cele două partide se duce un război cu statul de drept căci generează instabilitate economică şi lipsă de predictibilitate. Justiţia este atacată, investitorii sunt descurajaţi iar românii emigrează masiv.
"Un alt aspect relevant în cauză il reprezintă atitudinea Parlamentului României care înţelege că în mod nejustificat şi în contradicţie cu interesul superior al poporului român să emită prea multe legi şi normative şi să facă prea multe modificări în legislaţie.
Emiterea de legi cu o frecvenţă mare face în fapt ca să se inducă o lipsă de stabilitate legislativă şi predictibilitate a politicii ţării ceea ce este contrar ordinii publice şi a principiului statului de drept pentru că, de fapt, cele două partide prin reprezentanţii lor în Parlament duc în mod constant un război împotriva justiţiei, împotriva statului de drept şi de asemenea slăbesc şansele economiei de a se dezvolta ţinând această ţară în stare de slabă dezvoltare economică ceea ce duce spre migraţia forţei de muncă din ţară spre alte ţări mai stabile din punct de vedere legislativ şi predictibile din punct de vedere al politicii generale, duce spre o rată scăzută a natalităţii care s-a confirmat de-a lungul anilor deoarece populaţia nu are condiţii propice de dezvoltare în plan economic. Este neîndoios că, în sistemele politice care înregistrează progrese economice şi sociale, domneşte ordinea, iar şansele pentru ca acest regim să dăinuie sunt mai mari decât în ţările în care nevoile sociale ale oamenilor nu sunt satisfăcute şi în care criza economică, corupţia şi rata înaltă a criminalităţii sunt în atenţia tuturor.
Se duce un război împotriva statului de drept prin instabilitatea legislativă şi lipsa de predictibilitate a politicii generale economice şi legislativă", scrie Irina.
Irina mai arată în cererea sa că în "anul 2014 în cadrul scrutinului pentru alegerea Preşedintelui României, în mod activ PSD şi liderii partidului, prin intermediul miniştrilor de externe de la acea vreme Titus Corlăţean şi Teodor Meleşcanu, au împiedicat votul românilor din Diaspora. Singura entitate care a avut de câştigat din împiedicarea votului a cel puţin câteva zeci de mii de cetăţeni români a fost PSD, care a încercat să deturneze procesul electoral democratic, în interes propriu, pentru câştigarea alegerilor, în detrimentul cetăţenilor români, fără a ţine seama de votul majorităţii.
Mai mult, "recent, liderii PSD, urmăriţi pentru acte de corupţie sau deja condamnaţi pentru asemenea fapte, au introdus în vocabularul politic, precum şi în spaţiul public, sintagma “statul paralel” prin care ei susţin că ar fi discreditaţi şi discriminate de către o reţea alcătuită din alţi oameni politici, procurori, judecători, jurnalişti şi alţi oameni politici.
Aşa-numitul “stat paralel” este noul inamic al liderilor PSD şi ALDE. În opinia lor, forţe oculte vor să influenţeze, prin diverse mijloace deciziile politice, astfel că agenţii statului acuză statul că s-a dedublat şi i-a transformat în victime, chiar atunci când respectivii exercitau puterea. Astfel, mai mulţi parlamentari PSD şi lideri ai partidului s-au dus în faţa sediului DNA, ca să-l susţină pe liderul Liviu Dragnea, chemat pentru a i se comunica acuzarea într-un nou dosar de fraudă".
De asemenea, PSD nu şi-a respectat nici programul de Guvernare ci, dimpotrivă, în cursul anului 2017 au fost elaborate şi adoptate o multitudine de legi şi ordonanţe îndreptate impotriva statului de drept şi a poporului român, susţine Irina Chicoş.
Irina Chicoş mai reaminteşte că printre condiţiile pentru care se poate cere dizolvarea unui partid se numară şi cea de la art. 46, lit din Legea nr. 14 din 9 ianuarie 2003, şi anume “când realizarea scopului partidului politic este urmărită prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice”. Ori, susţine Irina, este de notorietate publică faptul că PSD şi ALDE, fiind majoritari în Parlament şi Guvern, au scos în stradă la manifestaţiile de protest care au avut loc, foarte mulţi oameni într-un interval de nouă luni începând cu luna ianuarie 2017, tulburând grav ordinea şi liniştea publică, fără a acţiona în vreun fel pentru restabilirea ordinii publice. Puteau restabili ordinea publică prin demiterea celor doi şefi de formaţiuni politice, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, care au actionat şi acţionează pentru slăbirea sistemului judiciar din România şi pentru a scăpa de condamnări penale, fapt ce demonstrează încă o dată neconstituţionalitatea acestor două formaţiuni politice.
"Toate cele petrecute indică dezinteres şi lipsă de responsabilitate a PSD faţă de interesele României şi ale cetăţenilor români, singurul interes de care această formaţiune politică dă dovadă fiind acela de a îşi îmbogăţi liderii şi de a rezolva problemele penale ale acestora, preşedintele PSD Liviu Dragnea fiind cercetat penal în mai multe dosare penale", se mai precizează în cerere.
În consecinţă, PSD şi ALDE sunt două formaţiuni politice neconstituţionale, împreună cu toată componenţa actualului Parlament şi acţionează împotriva democraţiei statului de drept şi a suveranităţii poporului, susţine Irina în documentul avansat Tribunalului Bucureşti.
"Întrucât reprezentanţii Parlamentului sunt în ilegalitate după validarea referendumului din 2009, iar salariile şi indemnizaţiile au fost acordate ilegal acestea trebuie recuperate de către Statul Român.
Vă rog să constataţi ilegalitatea şi neconstituţionalitatea partidelor PSD, ALDE cu majoritate la guvernare şi în parlament, ilegalitatea şi neconstituţionalitatea procesului legislativ al actualului parlament, şi de asemenea ilegalitatea şi neconstituţionalitatea procesului legislativ al parlamentului precedent celui actual, ales în decembrie 2016 şi pe cale de consecinţă aplicării prevederilor art. 69 din Constituţie, să constataţi nulitatea mandatelor reprezentanţilor actualului parlament şi a parlamentului ce a urmat imediat după referendumul din 2009.
Vă rog să obligaţi parlamentarii la restituirea salariilor şi indemnizaţiilor încasate necuvenit începând cu data validării referendumului din 2009 pentru că toţi parlamentarii nu au acţionat pentru implementarea rezultatului referendumului cu ocazia căruia poporul şi-a manifestat voinţa supremă", adaugă Irina. Vă rugăm să constataţi ilegalitatea şi neconstituţionalitatea celor două formaţiuni politice, să constataţi nulitatea mandatelor reprezentanţilor actualului Parlament şi a Parlamentului ce a urmat imediat după referendumul din 2009, şi pe cale de consecinţă să dispuneţi dizolvarea celor două formaţiuni şi să obligaţi parlamentarii la restituirea salariilor şi indemnizaţiilor încasate necuvenit începând cu data validării referendumului din 2009", se arată în finalul cererii.