Virusul Wuhan în R.Moldova: 164 cazuri noi şi 3 decese, dintre care unul în stânga Nistrului

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)
Maria Maevschi
22.04.2020

În contextul intensificării măsurilor de testare cu adevărat pe platforma punctului focal, Agenţia Naţională de Sănătate Publică a venit cu informaţia vizavi de stocurile de teste existente, dar a fost luată şi o decizie în privinţa unei tactici de testare intensă şi masivă în focarele existente. Anunţul a fost făcut de către ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, potrivit căreia în mod special este vorba despre acele focare care ţin de instituţiile medicale.

Astfel această tactică a fost agreată începând cu ziua de luni, fiind prelevate intens probe pe parcursul următoarelor zile, dar şi la necesitate, această tactică va fi implementată, a punctat Dumbrăveanu.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore au fost procesate 696 de probe. Ca rezultat au fost înregistrate 164 de cazuri de infecţie cu virusul Wuhan, ceea ce ridică bilanţul la 2778 persoane infectate, dintre care 560 persoane au fost tratate.

Din numărul persoanelor infectate astăzi, 5 cazuri sunt de import, un caz din Polonia şi 4 din Federaţia Rusă, iar celelalte 159 de cazuri sunt cu statut de transmitere locală: Chişinău 59 de cazuri, Ştefan Vodă 16, Edineţ 13, Cahul, Vulcăneşti 7, Căuşeni 6, Făleşti, Rezina, Taraclia, câte 4 cazuri, Anenii Noi, Bălţi, Ceadâr-Lunga, Soroca, câte 3, Criuleni, Ialoveni, Râşcani 2, Cantemir, Comrat, Hânceşti, Străşeni câte un caz.

Din numărul total de cazuri înregistrate în această zi, 40 sunt lucrători medicali: asistenţi medicali - 20, medici - 11, felceri -2, farmacişti – 1, personal auxiliar – 6. Astfel, numărul total al lucrătorilor medicali a ajuns la 698.

În regiunea din stânga Nistrului pe parcursul zilei de miercuri au fost înregistrate 17 cazuri, ceea ce ridică numărul total al persoanelor infectate la 330. Totodată, pe parcursul zilei de azi, Ministerul Sănătăţii a anunţat despre faptul că în regiune a fost înregistrat un deces -- o femeie în vârstă de 43 de ani.

Tot pe parcursul ultimelor 24 de ore, au fost înregistrate încă 2 decese, unul în raionul Făleşti, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 65 ani şi altul din municipiul Comrat - un bărbat de 62 ani. Astfel, numărul persoanelor decedate până în prezent în Republica Moldova se ridică la 76.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor