Virusul Wuhan în R. M0ldova: 60 cazuri noi apropie bilanţul de 5000. 8 decese, dintre care un medic din Ceadâr-Lunga

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pe întreg teritoriul Republicii Moldova au fost confirmate oficial 60 de noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus, acest număr ridicând bilanţul la 4927 de cazuri.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, toate cazurile înregistrate astăzi sunt cu transmitere locală din Ceadâr-Lunga şi Edineţ câte 9 cazuri, Basarabeasca 7, Chişinău 5, Cahul, Făleşti şi Bălţi câte 4 cazuri, Căuşeni, Comrat, Sângerei, Soroca şi Taraclia câte 2 cazuri, Anenii Noi, Hânceşti, Ocniţa şi Ştefan-Vodă câte 1 caz.

Ministerul Sănătăţii a mai anunţat că, dintre cele 60 cazuri, 4 au fost confirmate în Transnistria, ridicând astfel bilanţul persoanelor infectate cu virusul Wuhan în regiune la 606.

Din numărul total de cazuri de infecţie din această zi, 13 sunt lucrători medicali: asistenţi medicali 7, farmacişti 1, personal auxiliar 5. Astfel, numărul total al lucrătorilor medicali infectaţi a ajuns până la acest moment la 1189 (24%), dintre care medici 283, asistenţi medicali 435, felceri 63, personal medical auxiliar 388, farmacişti 19 şi paramedici 1. Precizăm că astăzi a pierdut lupta cu virusul Wuhan încă un medic, ridicând numărul deceselor la 10 până în prezent.

Totodată, ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, a informat despre înregistrarea altor 8 decese, cauzate de virusul comunist: o femeie de 67 ani din municipiul Chişinău, un bărbat de 57 ani din municipiul Chişinău, un bărbat de 66 ani din municipiul Chişinău, Ivan Şleahtiţchi în vârstă de 72 ani, medic chirurg, care a activat în cadrul Spitalului Raional Ceadâr-Lunga. Un bărbat de 77 ani din municipiul Chişinău, o femeie de 72 ani din municipiul Chişinău, un bărbat de 58 ani din raionul Nisporeni, o femeie de 83 ani din raionul Sângerei.

În total 169 persoane au decedat din cauza virusului Wuhan care provoacă boala COVID-19, iar 1958 persoane au supravieţuit infecţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe