Maia Sandu: Mulţumim România pentru asistenţa umanitară, lecţia de modestie şi răbdare

Deşi PDM este la guvernare, Pavel Filip va regreta că ajutorul frăţesc nu este primit omeneşte, în PMAN, acolo, unde R. Moldova şi-a declarat independenţa. „România iartă-ţi fiii rătăciţi!, a punctat Maria Ciobanu.
Ajutorul umanitar oferit de România cetăţenilor R. Moldova în contextul pandemiei
Ajutorul umanitar oferit de România cetăţenilor R. Moldova în contextul pandemiei (facebook.com/C.Codreanu)

Mulţumim, România, pentru ajutorul tău necondiţionat şi dezinteresat, pentru lecţia de modestie, răbdare şi cumpătare. Ştim că nu te-ai aşteptat la un pod de flori, dar nici n-ai meritat flori sub pod, a declarat preşedintele PAS Maia Sandu referindu-se la primul lot din asistenţa umanitară acordată de România care a ajuns la Chişinău.

„Dar nu pentru flori ai venit azi aici. Ai venit să salvezi vieţi. Mulţumim, România!”, a mai scris liderul PAS pe pagina sa de Facebook.

Pavel Filip va regreta că ajutorul frăţesc nu este primit omeneşte, în PMAN, acolo, unde ne-am declarat independenţa, deşi partidul lui este la guvernare, a ţinut să sublinieze în context deputata Platformei DA Maria Ciobanu

„România, mulţumesc şi iartă-ţi fiii rătăciţi! Vei auzi azi tot ce vrei şi, mai ales, ce nu vrei să auzi. Ion Chicu va spune şi el ceva, aşa, ca să nu tacă. Dodon este tare preocupat în aceste zile de „pobedă” (biruinţă n.r.). Nu are el timp pentru "fleacuri" din acestea. Visează la alt mandat de preşedinte... Doamne, ocroteşte-i pe români!”, a concluzionat Maria Ciobanu.

Cele 20 de camioane cu ajutor medical din România au ajuns la intrarea în Chişinău, ceremonia de prezentare a asistenţei umanitare din România fiind organizată la intrarea în oraş, în preajma podului din Şoseaua Hânceşti a sectorului Telecentru.

Zeci de persoane, reprezentanţi ai organizaţiilor şi partidelor unioniste au întâmpinat convoiul şi au salutat ajutorul umanitar oferit de statul român, purtând în mâini drapele ale României. Totodată, aceştia au condamnat faptul că un astfel de eveniment de amploare nu a fost permis în Piaţa Marii Adunări Naţionale.